Evroliga

Lesoru se nije dopao Furnijeov dolazak u Olimpijakos: Matijas mi je pričao svakakve gluposti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 20:50
Furnije i Lesor su ovog leta osvojili srebro na Olimpijskim igrama Profimedia
Furnije i Lesor su ovog leta osvojili srebro na Olimpijskim igrama

Olimpijakos je ovog leta napravio ekipu sa kojom planira da sruši gradskog rivala, Panatinaikos, sa evroligaškog trona. Najveće pojačanje je svakako Evan Furnije, koji je posle bogate NBA karijere, rešio da se ponovo oproba na Starom kontinentu, ovaj put među pirejskim crveno-belima. 

Povodom svog dolaska je dao nekoliko laskavih reči o atinskom klubu, ali i nije propustio da pomene svog reprezentativnog kolegu, Matijasa Lesora. 

"Još početkom leta bilo je vrlo verovatno da se vraćam u Evropu, to sam rekao i medijima i javnost je to znala. Postojali su još ranije neki kontakti sa Olimpiajkosom, a meni se dopalo kako klub radi i šta nameravju. Kao neko ko je odrastao na evropskoj košarci svestan sam veličine koju Olimpijakos predstavlja i već tada sam znao da je upravo to klub koji bi bio moj prvi izbor po povratku iz Amerike", istakao je Furnije i potom nastavio u šaljivom maniru: 

Tanjug/AP Photo/Paul Sancya, File

Evan Furnije u dresu Detroit Pistonsa

"Brzo se to pročulo, pa su pojedini saigrači podelili svoja mišljenja o mom dolasku u Olimpijakos. Najintenzivniji u svemu tome bio je Matijas Lesor, pokušavao je da me odgovori na sve moguće načine. Pričao je svakakve gluposti, ali mislim da samo nije želeo da budemo ljuti protivnici. Volim Matijasa, dobar mi je drug, a bio mi je i cimeri na Svetskom prvenstvu 2019. godine i tada smo se dosta zbližili. Često se šalimo i prija mi njegovo društvo, ali da budem iskren sada kada smo na rsuparničkim stranama jedva čekam da mu isprašim d..e". 

Olimpijakos će svoju prvu sezonu u najelitnijem evropskom takmičenju odigrati protiv Fenerbahčea u Turskoj četvrtog oktobra.