Evroliga

Furnije zna gde je došao: Želim da osvojim Evroligu sa Olimpijakosom

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

05.09.2024 18:26
Evan Furnije Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Evan Furnije

Gori u Pireju ovih dana. Vratio se Saša Vezenkov, a ubrzo je stigao i Evan Furnije. Teško je odlučiti se ko je od njih dvojice veće pojačanje, ali nema sumnje da će Olimpijakos biti jedan od glavnih favorita za titulu u Evroligi sledeće sezone.

Vezenkovu je ova sredina poznata, praktično je ikona u Oliju, dok je iza Furnijea veoma bogata NBA karijera, ali je pred njim zapravo dokazivanje u Evroligi.

U najjačoj ligi na svetu proveo je 12 godina, a u razgovoru za "Lekip" objasnio je svoju odluku da se vrati u Evropu.

"Još ranije sam razmišljao da se vratim u Evropu. Možda sam mogao nešto više da iskusim u NBA ligi pošto sam samo pet puta bio u plej-ofu, ali tamo ne kontrolišete svoju sudbinu. Posle Olimpijskih igara sam rekao svom agentu da želim da igram u Evropi".

 

 

Furnije je sa Olimpijakosom potpisao ugovor do leta 2027. godine, a po prvi put će igrati u Evroligi, koju želi da osvoji.

"Svestan sam da neće biti kao u NBA ligi. Biće mi potreban period adaptacije, ali svakog leta igram za Francusku na nekom FIBA takmičenju. Mislim da mogu da pokrivam pozicije od 1-3, što mi daje priliku da se borim za veliku minutažu".

Otkrio je Furnije i da je na stolu imao dvogodišnji ugovor sa Vašington Vizardsima, ali nije želeo da bude mentor mlađim igračima.

Francuz je u sredu stigao u Atinu, a navijači su mu priredili neverovatan doček.