Evroliga

Lazić pred početak sezone: Iskorak ne mogu da obećam, ali mogu trud i rad

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 21:00
Branko Lazić je skoro čitavu karijeru proveo u Zvezdi Crvena zvezda mts/Djordje Kostic
Branko Lazić je skoro čitavu karijeru proveo u Zvezdi

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je večeras tim za narednu sezonu. Za Zvezdu će u novoj sezoni igrati Kodi Miler Mekintajer, Stefan Lazarević, Ajzea Kenan, Miloš Teodosić, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Ognjen Dobrić, Džoel Bolomboj, Dalibor Ilić, Majk Daum, Nemanja Nedović, Rokas Giedraitis, Uroš Plavišić, Andrej Kostić i Jago dos Santos.

U susret novoj sezoni, na Media danu Crvene zvezde govorio je kapiten ekipe, Branko Lazić, koji je bio oduševljen što u ekipi otpočetka sve fubkcionište dobro. 

"Već smo ušli u treću nedelju pripremnog perioda. Za sada smo zaista zadovoljni. Igrači su došli prilično spremni, što se vidi na treninzima. Dobro podnosimo intezitet treninga. Za sada sve protiče u najboljem redu, za razliku od minule sezone gde smo imali dosta problema sa povredama. Hvala Bogu svi smo zdravi i nadam se da će tako ostati. Sve teče po planu. Odigrali smo već dve utakmice, a naredne nedelje krećemo na put gde ćemo nastaviti sa mečevima. Polako se spremamo za početak sezone", rekao je Lazić.

 

 

Sve sugeriše da je najveća prednost Zvezde, pored odličnih imena u rosteru, takođe i to što je okosnica tima sačuvana. 

"Zaista to dosta znači. Kada se pogleda ceo prelazni rok mi smo angažovali samo četiri igrača koja već nisu bila u našem sistemu. Pritom, Plavšić je domaći igrač, koji nije bio u Zvezdi, ali dobro je upoznat sa klupskim radom. Izuzev Kodija, Ajzee i Majka svi su prošli kroz sistem. Njih smo potpuno prihvatili, a oni su stigli spremni. Tako radimo na atmosferi i hemiji koja će nam kasnije mnogo značiti".

Vrlo je milo Laziću što u timu ima veliki broj domaćih igrača, po čemu je Zvezda lider u Evroligi. 

"Najbolje se dokazalo prethodne sezone u finalnoj seriji ABA lige. Mnogo je bitan faktor. Godinama unazad smo imali veliki broj domaćih igrača i dopunjavali tim strancima, sada isto. Možda i prvi put od kada sam tu uspeli smo da zadržimo okosnicu tima, lidere. Dodali smo pojačanja. Očekujem da budemo još bolji. Priželjkujem iskorak u odnosu na minulu godinu".

Očekivanja od sezone su velika, ali Branko smiruje strasti. 

"Ekipa je sastavljena da odbranimo sve osvojene trofeje. Uz veliki rad, trud, sreću i veliku podršku naših navijača, pokušaćemo da napravimo iskorak u Evropi. Iskorak ne mogu da obećam, ali neka budu sigurni da ćemo dati sve od sebe, da ćemo svakom treningu pristupiti maksimalno, a utakmici i više od toga”, konstatovao je Branko Lazić.

 Ekipu će predvoditi grčki trener Janis Sferopulos. Crveno-beli sezonu počinju 20. septembra protiv Dubaija u ABA ligi, dok će 4. oktobra igrati protiv Pariza u Evroligi. Crvena zvezda je pripreme za novu sezonu počela 19. avgusta.