Evroliga

Nejpir u Minhenu: Zvezdin promašaj je Bajernov kapitalac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 22:03
Šabaz Nejpir na meču Zvezde i Cedevite MN Press
Šabaz Nejpir na meču Zvezde i Cedevite

Bivši košarkaš Olimpije iz Milana, Šabaz Nejpir, potpisao je ugovor sa Bajernom iz Minhena. Novi strateg i nekadašnji selektor reprezentacije Nemačke, Gordon Herbert, insistirao je na dovođenju svojevremeno NBA plejmejkera, a uprava kluba je ekspresno završila posao. 

Ovdašnjoj javnosti je Nejpir postao poznat kada je prošle sezone doveden kao predvodnik ekipe Crvene zvezde koju je sa klupe vodio Duško Ivanović. Ipak, povrede, problemi sa privikavanjem na život, navodna neslaganja sa strategom - sve je uticalo da američki košarkaš napusti Beograd. 

 

 

Vratio se tada u Milano, ali ni tu nije ostavio dovoljno dobar utisak kako bi zaradio novi ugovor, iako je imao neke partije koje su podsetile kakvog kalibra je igrač u pitanju (meč sa Partizanom u Italiji, gde je pogodio trojku za pobedu). Pominjalo se da bi Nejpir mogao pojačati rivala Olimpije, Virtus iz Bolonje, ali plej i klub nisu uspeli da se dogovore oko ličnih uslova, te su pregovori prekinuti. 

Izgleda da je Minhen bio dovoljno jaka i zanimljiva ponuda, te je i privukla igrača koji je u Evroligi, pored Zvezde i Milana, predstavljao i Zenit. U NBA se oprobao u Minesoti, Bruklinu, Vašingtonu, Majamiju, Orlandu i Portlandu, a čak je došao i do Meksika, pre nego što se vratio na Stari kontinent, gde će nastupati i naredne takmičarske godine.