Evroliga

Kalinić nije završio sa reprezentacijom: Pričao o pozivu Obradovića i Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 11:44
Nikola Kalinić u dresu Barselone na meču sa Zvezdom MN Press
Nikola Kalinić u dresu Barselone na meču sa Zvezdom

Verovatno je Nikola Kalinić košarkaš čijem dolasku (ili bolje reći povratku) na Mali Kalemegdan su se navijači Crvene zvzede najviše obradovali. Nekadašnje krilo Barselone je do sada u dva mandata nosilo crveno-beli dres i u klubu se nadaju da bi ovaj mogao biti najuspešniji do sada. 

Uoči početka nove sezone, Kalinić je gostovao u podkastu 6.75, gde je govorio o brojnim temama, a prva je bila negiranje pisanja medija kako je završio reprezentativnu karijeru (makar za sada). 

"Tada kada sam rekao, to je bilo za ovo leto. Igrao sam u Barsi, umoran sam, hteo sam da dam sebi oduška. Novinari su preneli da je to oproštaj. Ja se nisam oprostio, ali nema veze, možda nije ni loše što je tako preneto. Nije zvanično, treba da idu ljudi koji daju sto odsto. Vidiš da su tu punim telom i umom", rekao je Kalinić. 

MN Press

Nikola Kalinić na meču sa Partizanom za vreme drugog mandata u Zvezdi

Potom se dotakao omiljene teme novinara - Željka Obradovića, i načina na koji su stupili u kontakt. 

"Verovatno preko Ace Raškovića koji se dugo poznaje sa Željkom. Posle sezone u Zvezdi, mislio sam dižemo se, gađamo plej-of Evrolige. Onda su mi rekli da me Fener traži, ja sam rekao da bih radio ostao u Beogradu. Aca Rašković me je tada opametio, otišao sam i ispalo je super", naglasio je naš košarkaš. 

Saradnja sa Željkom.

"Teško ali divno. Meni je to sjajno iskustvo, moraš da budeš apsolutno koncentrisan i motivisan. Ko nije spreman na to neće lepo da se provede. Na utakmicama je temperamentan, posle se privikneš na to, ali je na početku teško. Naravno i on ima greške, ali one su mnogo ređe nego kod drugih. Mislio sam da sam kod njih dosta napredovao i kao igrač i kao čovek i kao profesionalac", rekao je Kalinić. 

Za kraj je prokomentarisao ponudu koju je imao od Partizana kada se Obradović vratio u Humsku. 

"Nije to nikakva tajna. Rekao sam da ja to ne osećam tako, što bih to radio sebi. Ima hiljadu drugih klubova. Čak i ranije kada je Partizan igrao Evroligu, a Zvezda ne, pa da i razumem. Ali ovako, zašto bih to radio? To mi nije okej", dovršio je Kalinić.