Evroliga

Duejn Vašington: Energiju sa predstavljanja očekujem i kada sezona počne

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 12:30
Dvejn Vašington MN Press
Dvejn Vašington

Novi košarkaš Partizana Duejn Vašington istakao je da energiju koju je osetio na predstavljanju ekipe crno-belih jedva čeka da oseti i u Beogradskoj areni.

Vašington u redove "parnog valjka" stiže direktno iz NBA lige gde je branio boje Finiksa i Indijane, a sada će se oprobati i u Evroligi.

"To sam ja, svaki dan se budim zahvalan što sam tu, što dišem, što sam sa porodicom i naravno što imam priliku da igram košarku. Tu energiju želim da donesem u ekipu i u klub. Osetio sam to na predstavljanju, a istu energiju očekujem i kada sezona počne i kada krenemo da se takmičimo", rekao je Vašington za "Mozzart Sport".

Za razliku od mnogih stranaca koji prvo sačekaju da prođe period adaptacije, da se naviknu na novu kulturu, jezik i saigrače i tek onda u Srbiju dovedu svoju porodicu, Vašington je to uradio odmah. Uz suprugu i decu, u Srbiju je došao i Duejnov otac.

"Hteo sam da bude uz mene, da mi pomogne, da mi bude podrška.On mi je uzor jer je uradio već ovo. Bio je u Evropi, zanimljivo da se nadmetao i protiv Željka, ali i protiv Zorana Savića. On je bio u Mursiji, njih dvojica u Real Madridu. Željko je bio trener, Zoran igrač, neverovatna slučajno. Samo pokazuje koliko je svet mali. Bog me je doveo ovde".

Dodao je i da je bilo veoma teško napustiti NBA.

"Definitivno je bilo teško. Tako je, kako je. Drugačije je. Druga država, hiljade kilometara daleko od kuće. Sa druge strane košarka me je odvela na neko novo mesto, za to moram da budem zahvalan. Uveren sam da će crno-bela porodica pokušati da me dočeka raširenih ruku kao što su već i uradili. Osetio sam se veoma lepo od prvog momenta, osetio sam toplinu ljudi. Zbog toga za sada ne osećam probleme u tranziciji, kako ja, tako i moja porodica. Uzbuđen sam za budućnost i sezonu", poduvkao je Amerikanac.