Evroliga

Ništa neočekivano: Jaramaz i Partizan došli do sporazumnog raskida ugovora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 20:35
Ognjen Jaramaz na meču Evrolige sa Crvenom zvezdom MN Press
Ognjen Jaramaz na meču Evrolige sa Crvenom zvezdom

Posle "Crno-bele simfonije" na kojoj su ozvaničena (skoro) sva pojačanja Partizana za sezonu 2024/25, ponovo je došlo vreme da se "parni valjak" pozdravi sa nekim košarkašima koji su nosili dres kluba prošle sezone. 

Danas su navijači dobili potvrdu da se Džejms Naneli neće vraćati u Beograd, te da je saradnja sa njim okončana, ali ne pre disciplinskog postupka koji je bio delimični katalizator za rastanak, a vrlo brzo je još jedan košarkaš takođe napustio Humsku

Naime, predsednik kluba, Ostoja Mijailović, potvrdio je da Ognjen Jaramaz neće više nositi dres Partizana. 

"Sporazumni raskid je bio sa Jaramazom na obostrano zadovoljstvo. Želeli smo da bude tako. Igraču je bila potrebna nova sezona, nama je bio potreban novi igrač na toj poziciji", rekao je Mijailović za B92.

MN Press

Ognjen Jaramaz na meču ABA lige

U pitanju je bio drugi mandat u crno-belom koji nije protekao onako kako su se obe strane nadale. Iako je između 2019. i 2021. godine bio jedan od ponajboljih igrača u ekipama Andree Trinkijerija, odlazak u Bajern mu se nije osladio kako je očekivano. 

Jaramaz je imao probleme sa povredama, i po svom dolasku u Arenu, evidentno je bio van ritma. Nažalost, nikada ga nije pronašao do kraja ove sezone. Sa samo 3,2 poena po utakmici u Evroligi uz zanemarljiv učinak u ostalim statstičkim kategorijama, povremeni reprezentativac Srbije postao je slobodan u traženju novog angažmana.

Podsećamo, Jaramaz se nije našao na promociji tima za narednu sezonu, tako da je ovakav ishod već bio očekivan neko vreme.