Evroliga

Mijailović najavio nova iznenađenja u rosteru: Novinari su nešto pogodili, a nešto ne

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 17:45
Ostoja Mijailović sa sportskim direktorom kluba Zoranom Savić MN Press
Ostoja Mijailović sa sportskim direktorom kluba Zoranom Savić

Košarkaši Partizana uskoro očekuju pripreme pred početak nove sezone u Evroligi AdmiralBet ABA ligi. Tim je potpuno nov, a Željko Obradović pred sobom ima pune ruke posla kako bi naštimovao sve nove žice u ekipi. 

Već 19. avgusta nas očekuje predstavljanje tima koji će u nadolazećoj takmičarskoj godini predstavljati crno-bele boje, a specifično je to što su samo tri imena ozvaničena - Frenk Nilikina, Vanja Marinković i Ife Lundberg. Stoga je uoči specifične manifestacije pod nazivom "Crno-bela simfonija" u MTS dvoarni, na kojoj će se beogradska publika prvi put upoznati sa novim pojačanjima, govorio predsednik kluba, Ostoja Mijailović. 

"Predstavljanje igrača je poseban događaj koji smo uveli od ove sezone, biće speltakularno i posebno", istakao je Mijailović. 

Podsećamo, pored ova tri igrača, navodno su dogovoreni i dolasci Mitra Bošnjakovića, Arijana Lakića, Marija Nakića, Karlika Džonsa, Ajzee Majka, Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa, Alekseja Pokuševskog, Duejna Vašingtona, Ajzeka Bonge, Sterlinga Brauna, dok će jedino poznato ime iz prošle sezone biti Balša Koprivica. 

 

 

Ipak, Mijailović naglašava da je ovaj spisak daleko od kompletiranog i potvrđenog. 

"Partizan je objavio svega nekoliko imena, zatim smo odlučili da ekipu predstavimo na drugačiji način. Novinari su se sve vreme bavili našim pojačanjima, nešto su pogodili, nešto ne. Biće iznenađenja", rekao je predsednik kluba, i potom pojasnio totalni remont ekipe. 

"Nakon teške sezone smo odlučili da promenimo skoro celu ekipu. Celo leto smo radili, gurali i radili. Veoma je teško naći novu ekipu, to se retko radi, ali mi smo doneli odluku. Stručni štab čeka težak posao, potrebna im je podrška svih navijača". 

Dovršio je sa dodatnim pojačnjenjem situacije u kojoj se trenutno crno-beli nalaze. 

"Momci koji potpisali za Partizan su izuzetan kvalitet, svi do jednoga. Ponosan sam na posao koji smo napravili u prelaznom roku. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Zoranu Saviću, Željku Obradoviću, Duletu Karavesovicu i svima ostalima što su zajedno sa mnom radili celo leto na prelaznom roku. Trebalo je za kratko vreme naći rešenje za momke koji su bili pod ugovorom i potpisati nove igrače. Prezadovoljan sam poslom koji smo uradili", dovršio je Mijailović za "Alo".