Evroliga

Džordan Nvora novo pojačanje Efesa: Dvostruki šampion Evrope "mlak" na tržištu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 21:25
Džordan Nvora je u NBA nastupao za Toronto Reptorse, Indijana Pejserse i Milvoki Bakse Guliver / AP Photo/Sue Ogrocki
Džordan Nvora je u NBA nastupao za Toronto Reptorse, Indijana Pejserse i Milvoki Bakse

Istina, Anadolu Efes je je uspeo da zadrži svog najboljeg košarkaša, Šejna Larkina, ali sve više deluje da Francuz neće imato skoro pa nikakvu podršku pored sebe. Trenutno su u redove turskog vicešampiona pristigli Stenli Džonson iz Sakramenta, Vensan Poarije iz Real Madrida i Roland Šmits iz Žalgirisa. 

Imena nisu impresivna, a naročito ako uzmemo u obzir da je Istanbul napustio Vil Klajburn - broj dva ekipe godinama unazad. Predrag Mijatović je za njega dobio zamenu na poziciji tri, a u pitanju je nigerijsko-američki košarkaš, Džordan Nvora. 

Nvora (25) je drugi deo prošle sezone igrao za Toronto, a pre toga je bio član Indijane i Milvokija. On je prošle sezone u NBA ligi odigrao 34 meča, a prosečno je postizao 7,9 poena i imao je 3,4 skova i 1,3 asistencije po utakmici.

 

 

Iako ima solidno iskustvo u najjačoj ligi planete, videli smo mnoštvo primera igrača kojima je za aklimatizaciju na evropske uslove bilo potrebno dosta vremena. Ideja da se Klajburn zameni Nvorom dosta podseća na Partizanov potez zamene Matijasa Lesora za Frenka Kaminskog, a videli smo kako se pokazalo dovođenje novajlije na Stari kontinent umesto već ustaljenog evroligaša.

Ipak, pozicija krila se znatno lakše uklapa, nego što je to slučaj sa američkim centrima i plejmejkerima, tako da se iz Istanbula nadaju da mogu nenadano dobiti kapitalno pojačanje. 

U svakom slučaju, Predrag Mijatović će imati pune ruke posla da od nekadašnjeg dvostrukog šampiona pod palicom Ergina Atamana, napravi konkurentan tim u narednoj sezoni. 

Čitav prelazni rok Efesa možete pogledati ispod

Došli: Stenli Džonson (Stokton Kings), Rolands Šmits (Žalgiris), Vinsent Poarije (Real Madrid). Džordan Nvora (Toronto Reptors)

Otišli: Vil Klajburn (Virtus Bolonja), Tajrik Džons (Partizan), Majk Daum (C. zvezda), Erten Gazi (Fenerbahče), Tibor Plajs