Evroliga

Lundberg objasnio kako je došao u Partizan: Obradović me je zvao da opipa puls...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 14:53
Ife Lundberg je dva puta pobedio Partizan prošle godine sa Virtusom Guliver
Ife Lundberg je dva puta pobedio Partizan prošle godine sa Virtusom

Partizan je ovog leta izvršio totalni remont u košarkaškoj sekciji i sa potpuno novim timom će ući u narednu sezonu. Za sada je malo bilo ozvaničenih pojačanja u potpuno novom timu, ali jedno od njih je Ife Lundberg. 

Nekadašnji košarkaš Virtusa iz Bolonje je prvi put davao intervju za srpske medije u otkrio mnoge detalje oko svog dolaska u Partizan, ujedno ukazujući na sve stvari koje su ga privukle Beogradu. 

Ipak, započeo je o sopstvenom utisku povodom transfera i osećaju što će igrati za crno-bele. 

"Uzbuđen sam. Biću deo novog projekta, znam da se pravi nova ekipa. Nisam mogao da propustim priliku da zaigram u Beogradu. Svaki put kada sam igrao protiv Partizana bilo je neverovatno iskustvo, rekao sam bio sebi da moram nekada u karijeri da zaigram ovde i baš mi je drago što se to već sada ispunilo. Legendaran tim, sa legendarnim trenerom i navijačima o kojima bruji cela Evropa. Zaista sam sebe zamišlljao u ovom dresu kako igram pred ovim navijačima u punoj Areni u Beogradu", istakao je Lundberg za Mozzart Sport. 

 

 

Obično pregovori umeju da traju mesecima kada su u pitanju veliki transferi, ali deluje da se Lundberg dogovorio sa crno-belima izuzetno brzo.

"Pozvao me je Željko Obradović, bio je to prijatan razgovor. Ne previše dugačak. Kada te zove najtrofejniji trener Evrolige, onda i nema previše razmišljanja, premišljanja... Veoma brzo smo se dogovorili. Trener Obradović me je pozvao, rekao bih da opipa puls. Da vidi kako ja razmišljam. Pitao me je da li sam razmišljao o Partizanu i da li sam zainteresovan. Odgovorio sam mu da jesam zainteresovan i posle toga su dogovoreni neki detalji. Sve je išlo glatko".

Što se tiče uloge naredne sezone, Lundberg ističe da ga to ne zanima previše, s obzirom na trenersko ime pod kojim igra.

"Nisam razgovarao o minutaži i ulozi o timu. Nekako smatram da se to i ne pita kada vas zove trener kao što je Željko Obradović. Naravno očekujem da imam ulogu zbog sezone koje sam imao. Mogu da bude starter, mogu da ulazim sa klupe. Osećam se da mogu da pomognem na više načina".

Lundberg se takođe prisetio mečeva protiv Partizana kada je u Beogradu postigao 16, a u Bolonji čak 20 poena i doneo pobedu svom timu. 

"Tako je ispalo. Pogađao sam neke bitne šuteve protiv Partizana. U Bolonji je bilo za pobedu, ali ne mislim da su mi to bile najbolje partije. Mogu bolje. Samouveren sam u svoje sposobnosti jer verujem u sopstveni rad u koji sam mnogo vremena uložio".

 

 

Naglasio je da se čuo sa Džejlinom Smitom kada je dolazio, i da je imao samo lepe utiske. 

"Razgovarao sam sa Džejlinom Smitom sa kojim imam sjajan odnos jer smo igrali zajedno u Bolonji. On mi je pričao o timu, treneru, klubu i Beogradu. Čuo sam dobre stvari. Zahvalan sam mu na savetima. Mislim da dolazim spreman".

Kao i većinu, prilično ga raduje što će iskusiti večiti derbi iz prve ruke. 

"Slušao sam o tom meču puno toga. Gledao sam i klipove naravno. To je jedna od stvari koje baš želim da iskusim. Znam da je ludnica, znam da je teško. Da bude intenzivno, da su u sve uključeni i navijači, sudije. Bude svega. Krcata dvorana, ali verujte... Ja živim za to. Znam da je srpska košarka nešto posebno sa bogatom istorijom. Sada želim i ja da budem deo te istorije kao igrač Partizana".

Za kraj je malo pokušao da izdvoji kvalitete novorformirane ekipe Partizana. Podsećamo, Lundberg, Vanja Marinković Frenk Nilikina su ozvaničeni kao pojačanja, a ostali će sačekati neko vreme. 

"Svestranost. Igrači koji pokrivaju više pozicija, pre svega u odbrani. Mislim da možemo sve i svakoga da odbranimo i da se adaptiramo na razne stilove igre. Naravno trener to određuje, ali verujem da ćemo moći mnogo toga da sprovedemo u delo na terenu koji je jedino merilo svega jer smo na papiru baš baš jaki, samo da to pokažemo i na terenu, a verujem da hoćemo", dovršio je Danac.