Evroliga

Edvards produžio ugovor sa Bajernom: Herbert ima kostur ekipe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 16:45
Karsen Edvards ostaće košarkaš minhenske ekipe Guliver / HMBxMedia UwexKoch
Karsen Edvards ostaće košarkaš minhenske ekipe

Američki košarkaš Karsen Edvards produžio je saradnju sa Bajernom iz Minhena do juna 2025. godine, preneo je danas zvanično nemački klub. Prema novom ugovoru, omaleni plejmejker će imati i opciju produžetka ugovora na još jednu sezonu. 

Edvards se oglasio sledećim rečima povodom ostanka u Bavarskoj. 

"Uzbuđen sam što se vraćam u Minhen za sledeću sezonu. Radujem se novoj sezoni, a posebno susretu sa našim navijačima", rekao je Evdards posle produžetka ugovora.

 

 

Prošle sezone Edvards je odigrao sve 34 utakmice u Evroligi, a za 23 minuta na terenu imao je u proseku 9,7 poena, 1,5 skokova i 1,4 asistencije za indeks korisnosti 6,5.

Karsen iza sebe ima prilično valovitu karijeru. Draftovan je 2019. godine kao 33. pik od strane Boston Seltiksa, za koje je sa velikim uspehom nastupao u letnjoj ligi. 

Ipak, posle nekoliko sezona u razvojnoj ligi, pojačava ekipu Detroit Pistonsa, gde ponovo ne pronalazi NBA sreću, tako da se odlučuje za logičan korak - odlazak na Stari kontinent. 

Po dolasku u Evroligu pojačava tim Fenerbahčea, ali kako to obično biva, nailazi na probleme sa aklimatizacijom na ovdašnji stil košarke, zbog čega provodi samo jednu sezonu u Istanbulu. 

Od 2023. godine je igrač Bajerna, i u Minhenu je prilično napredovao, tako da aktuelni šampion Nemačke očekuje da ovo može biti sezona u kojoj će Amerikanac "eksplodirati".