Evroliga

Džonsovi agent potvrdili: Karlik je igrač Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 17:10
Košarkaš Južnog Sudana namenjen je da reši dugotrajni problem na poziciji pleja. FIBA
Košarkaš Južnog Sudana namenjen je da reši dugotrajni problem na poziciji pleja.

Dileme više nema - Karlik Džons novi je košarkaš Partizana. Klubovi iz NBA lige imali su rok do ponoći da pošalju ponudu reprezentativcu Južnog Sudana, a pošto se to nije desilo, bivši MVP Razvojne lige više nema prepreka da pređe u Humsku ovog leta, gde bi trebao da ostane do 2026. godine.

Iako je ovu informaciju zagonetno nagovestio predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, preko svojih društvenih mreža, sada je stigla i direktna potvrda menadžerske agencije koja zastupa reprezentativca Južnog Sudana. 

"ESM klijent Karlik Džons zvanično je potpisao ugovor sa srpskim velikanom Partizanom. Veoma je uzbuđen zbog ove prilike da se takmički na najvišem internacionalnom nivou. Potvrda transfera dolazi u trenutku kada se igrač sprema za Olimpijske igre sa Južnim Sudanom", stoji u saopštenju.

 

 

Podsećamo, Karlik Džons je pažnju na sebe privukao tripl-dabl učinkom koji je napravio protiv Sjedinjenih Američkih Država na pripremnom meču za Olimpijske igre u Parizu. 

Košarkaš reprezentacije Južnog Sudana rođen je u Sinsinatiju, ima 26 godina. Visok je 1.85m i najbolje se snalazi na poziciji plejmejkera. U pitanju je bivši MVP Razvojne lige za sezonu 2022/23 i lider u asistencijama na prošlom Mundobasketu. Neko vreme igrao je u Dalasu, Denveru i Čikagu, ali, pošto nije dobio pravu šansu u NBA ligi, proteklu sezonu proveo je u Kini. 

KK Partizan, letošnja pojačanja i odlasci.

Došli:

Vanja Marinković (Baskonija)
Frenk Nilikina (Šarlot)
Gabrijel Ife Lundberg (Virtus)
Ajzek Bonga  (čeka se ozvaničenje)
Brendon Dejvis (čeka se ozvaničenje)
Sterling Braun (čeka se ozvaničenje)
Arijan Lakić (čeka se ozvaničenje)
Mario Nakić (čeka se ozvaničenje)
Tajrik Džons (čeka se ozvaničenje)
Ajzea Tomas (čeka se ozvaničenje)
Karlik Džons (čeka se ozvaničenje)

Otišli:

Kevin Panter (Barselona)
Zek Ledej (Milano)
Alen Smailagić (Žalgiris)
Danilo Anđušić (Dubai)
Pi-Džej Doužer (Minesota)
Frenk Kaminski
Mateuš Ponjitka