Evroliga

Vezenkov po povratku u Pirej: Cilj je vrh sa malo priče i mnogo rada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 21:25
Saša Vezenkov je postao MVP Evrolige u sezoni 2022/23 MN Press
Saša Vezenkov je postao MVP Evrolige u sezoni 2022/23

Košarkaši Olimpijakosa dobili su u svojim redovima možda i najveće pojačanje u Evropi ove sezone. Saša Vezengov, bugarski reprezentativac, vratio se u Pirej i potpisao jedan od najvećih ugovora u istoriji košarke na Starom kontinentu. 

Naime, Vezenkov će zaraditi oko 20 miliona za pet godina u Atini, a uz potpis su uključeni i pozamašni bonusi za individualne i timske uspehe. 

Posle svog predstavljanja u novom-starom klubu, bugarski reprezentativac se oglasio i istakao zadovoljstvo povodom vračanja u Evroligu iz Toronto Reptorsa. 

"Cilj je da dosegnemo vrh. Sa malo priče i mnogo rada. Srećan sam da sam se vratio i da sam sa svima vama. Pridružio sam se starim saigračima i novim igračima", rekao je Saša Vezenkov u Pireju gde se obratio navijačima.

 

 

"Ovde smo u sred leta po ovoj vrućini, a hvala i onima koji nisu mogli da dođu. Srećan sam i jer ste me podržavali i u NBA", reako je Vezenkov.

U Sakramento Kingsiam je Vezenkov igrao na tek 42 meča, igrao je prosečno 12 minuta i beležio je tek pet poena po meču. Promocija MVP košarkaša iz sezone 2022/23 u Pireju nije prošla glatko kako se to možda iščekivalo, s obzirom da je medije interesovalo mišljenje vlasnika kluba, Panajotisa i Jorgosa Anhelopulosa, povodom kontroverzne izjave Kostasa Slukasa posle finala Evrolige. Reakciju rukovodioca možete pročitati OVDE.