Evroliga

Crno-beli broje sate: Karlik Džons (za sada) ostaje u Partizanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 19:53
Do sutra ujutru će crno-beli znati kakva je sudbina Karlika Džonsa Profimedia
Do sutra ujutru će crno-beli znati kakva je sudbina Karlika Džonsa

U košarkaškoj sekciji Partizana se za sada strpljivo čeka. Još od kada je Karlik Džons uspeo da se upiše u istoriju, postavši prvi igrač koji je ubacio tripl-dabl protiv "drim tima", crno-beli su "na iglicama" oko statusa svoj najnovijeg pojačanja. 

Verovatno je svima poznata informacija da Džons ima izlaz iz svog ugovora sa "parnim valjkom" ukoliko adekvatna NBA ponuda dođe do 25. jula. Iako će Partizan dobiti finansijsku injekciju na ime obeštećenja u vrednosti od 600 hiljada evra, sigurno je da bi svi u klubu radije da ne brinu oko pozicije pleja na već malom tržištu. 

Ukoliko, pak, do ponude ne dođe, aktiviraće se ugovor i Karlik će nastupati za tim Željka Obradovića dve sezone. S obzirom da je razlika u odnosu na Sjedinjene Američke Države šest sati, navijači crno-belih će morati nemirno da zanoće, kako bi saznali da li će reprezentativca Južnog Sudana gledati u Areni. 

FIBA

Karlik Džons je tripl-dablom protiv Amerike privukao pažnju

Pojavile su se neke informacije iz nepouzdanih izvora da su Džonsa posle meča kontaktierali Finiks Sansi, Čikago Bulsi, Majami Hiti i Toronto Reptorsi. Ipak, za sada ova pisanja nisu potvrđena, tako da će se na razrešenje ove transfer sage iščekivati još neko vreme. 

Zanimljivo je da se na listi ekipa nalaze Čikago Bulsi, prethodni tim Karlika u NBA ligi. Prosto neverovatno zvuči da je nekadašnji MVP Dži lige u dresu razvojnog tima "bikova", tek tako ispušten, poslat u Kinu na jednogodišnji izlet, i onda posle samo jedne utakmice dobija ponudu za povratak nazad. 

Činjenica je da se radi o dobro poznatom igraču na američkom podneblju, tako još nerealnije zvuči mogućnost da je jedan meč za nacionalni tim doveo do toga da se Džons "davi" u ugovorima koje prethodno nije mogao da zadobije.

Naravno, tržište je čudno i varljivo mesto, tako da se do šest ujutru pažljivo motriti na telefon.