Evroliga

Vlasnici Olimpijakosa ostrašćeno o Slukasu: Olimpijakos je dao sve Kostasu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 19:15
Kostas Slukas napustio je 2023. Olimpijakos kako bi se pridružio Panatinaikosu Guliver/Nicolas Koutsokostas
Kostas Slukas napustio je 2023. Olimpijakos kako bi se pridružio Panatinaikosu

Olimpijakos je dovođenjem Saše Vezenkova iz NBA lige uspeo da ponovo kosntruiše ekipu koja će se boriti za sam vrh Evrolige. MVP igrač Starog kontinenta iz sezone 2022/23, danas je predstavljen na zvaničnoj konferenciji za medije, ali evidentno je da novinarima nije Bugarin sve vreme bio najinteresantnija tema. 

S obzirom da su na predstavljanju prisustvovali Panajotis i Jorgos Anhelopulos, novinari su bili vrlo vični da sebi pribave komentar vlasnika kluba povodom izjave Kostasta Slukasa nakon finala Evrolige.

Naime, posle osvajanja trofeja sa najvećim rivalom svog bivšeg tima, Panatinaikosom, grčki plejmejker je istakao kako su vlasnici pirejske ekipe pokazali kranje nepoštovanje prema njemu, te da se njima, i Jorgosu Barcokasa, strategu Olimpijakosa, zahvaljuje iz sveg srca. 

Jorgos je odlučio da u svoje ime, i ime svog brata, odgovori na pitanje prilično ostrašćenim i dugačkim komentarom. 

"Ovde smo zbog Saše (Vezenkova), a sada pominjete temu Kostas, šta želite? Komentar? Mi malo govorimo o tome, možda je to jedna od grešaka koje su napisane i napravljene. Ne oglašavamo se mnogo, ali kada to činimo, kada imamo šta da kažemo, mi se oglasimo. Olimpijakos je dao sve Kostasu, doveli smo ga iz Mantulidisa kao dete, podržavali ga i verovali u njega. Njegova izjava je krajnje nelogična. Možda je zbunjen, možda ga neko pritiska. Očekivao sam da će povući svoje reči i izviniti se. Ne postoji ništa o čemu nismo pričali, tako da ovo prevazilazi razumno. To vam je kao paralelni univerzum, ne postoji. Nikada nismo izašli i branili se od svega što se dogodilo, čak ni posle", istakao je jedan od braće koja su vlasnici Olimpijakosa, i potom nastavio da objašnjava kako se odvila saga Slukas: 

MN Press

Kostas Slukas svojevremeno u dresu Olimpijakosa protiv Partizana

"Kasnio je na sastanak, moguće njegovom krivicom, i pričali smo u dobroj atmosferi. Sišao je potom dole. vi ste ga čekali, i rako vam je kako je došlo do konstruktivne odluke. Dan ili dva kasnije je naprasno otišao. Potom je izjavio da je poštovanje koje ima prema meni i Panajotisu potpuno nenametnuto, i da ga je sam stekao. Tako je bilo kada je otišao iz Olimpijakosa. Od tada nismo ulazili ni u kakve razgovore sa njim, nije bilo kontakta, javnih ili privatnih. Sada mi kažite kako sada priča da nema poštovanje za nas? To što je rekao se ne uklapa, i mogu da zamislim samo kako će zažaliti".

Podsećanja radi, prethodne sezone je evropska košarka ostala iznenađena, kada je objavljeno da će Kostas Slukas napustiti Olimpijakos posle deset godina "službe" (sa pauzama u Arisu i Fenerbahčeu), i priključiti se najvećem rivalu Panatinaikosu. Iako je u Pireju sve više gubio ulogu, i zauzimao klasičnu veteransku poziciju vođe ekipe, PAO je uvideo da i te kako ima šta da ponudi, i sa grčkim plejmejkerom je uspeo da osvoji Evroligu u finalu protiv Real Madrida.