Evroliga

Vezenkov se vratio u Olimpijakos: Petrušev i Zvezda na potezu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2024 21:10
Saša Vezenkov se vraća u Olimpijakos Guliver/Imago Sports
Saša Vezenkov se vraća u Olimpijakos

Saša Vezenkov se vratio u Olimpijakos posle otkaza u Toronto Reptorsima i potpisaće petogodišnji ugovor vredan sa bonusima preko 20 miliona evra, prenosi SDNA. A, to samo znači da su Pirejci digli rampu Crvenoj zvezdi u težnji da na Mali Kalemegdan vrati Filipa Petruševa.

Srpska "četvorka" je bila "zatočenik" povratka bugarskog košarkaša, jer Olimpijakos nije želeo da ga pusti dok se nije znala sudbina Vezenkova. Sada je više nego jasno da su Pirejci dobili svoju "četvorku" koji je sjajno igrao od 2018. godine za grčkog velikana, sve do prošlog leta kada se zaputio u NBA.

 

 

Vezenkov će imati platu od 3,7 miliona evra neto po sezoni, imaće i velike bonuse tako da će postati najplaćeniji evropski košarkaš. Imaće mnogo više od Hejsa-Dejvisa koji u Fenerbahčeu zarađuje 2,2 miliona evra godišnje po novom trogodišnjem ugovoru.

Crvena zvezda bi dolaskom Petruševa kompletirala igrački kadar za narednu sezonu u kojoj su ambicije plasman u Top 10. Ali, prvo da Vezenkov stavi paraf na ugovor sa Olimpijakosom, pa su onda Zvezda i Petrušev na potezu. Tek posle Olimpijskih igara u Parizu.