Evroliga

PAO želi da zadrži najboljeg centra Evrope: Osvajač Evrolige sprema novi ugovor za Matijasa Lesora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2024 15:53
Matijas Leesor u dresu Panatinaikosa MN Press
Matijas Leesor u dresu Panatinaikosa

Aktuelni šampion Evrope, grčki Panatinaikos postigao je dogovor o produžetku saradnje sa trenerom Erginom Atamanom i prvotimcem Kendrikom Nanom, a uskoro se sprema novi ugovor i za Matijasa Lesora.

Kako pišu grčki mediji, uprava kluba iz Atine je odlučna u nameri da zadrži najboljeg centra Evrolige i nakon sledećeg leta kada mu ističe važeći ugovor koji je potpisao minulog leta kada je prelazio iz Partizana.

 

 

Francuskom košarkašu se sperma finansijski mnogo izdašnjija ponuda, ali je za Atinjane veliki problem što Lesor ne može sada da pregovara sa njima, budući da će biti deo nacionalnog tima svoje zemlje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tek kada se završi košarkaški turnir na najvećom sportskoj planetarnoj smotri na svetu moglo bi da se počne sa pregovorima oko produžetka saradnje, a u grčkoj prestoncii veruju da će uspeti da zadrže jednog od svojih najboljih igrača.

Lesor je prošle sezone odigrao 41 utakmicu za Panatinaikos u osvajanju titule šampiona Evrope i na tim mečevima imao prosek od gotovo 14 poena (13,9) i nešto više od šest skokova (6,3).