Evroliga

Pala je domina zvana Vezenkov: Reptorsi uručili otkaz, vreme za Petruševa i Zvezdu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 21:38
Saša Vezenkov pojačaće ekipu Olimpijakosa MN Press
Saša Vezenkov pojačaće ekipu Olimpijakosa

Konačno se dogodilo ono što je iščekivalo dosta klubova u Evropi - Saša Vezenkov dobio je otkaz u Toronto Reptorsima. U početku je ovakav rasplet bio očekivan, ali su se vremenom stvari zakomplikovale, tako da je nekoliko poslova moralo da sačeka, pre nego što nastave prirodnim tokom. 

Praktično je samo formalnost potpis bugarskog internacionalca za Olimpijakos, to se ne dovodi u pitanje, naročito nakon što je agent Saše Vezenkova rekao da će to biti prva opcija ukoliko se ne pronađe pravi angažman. 

Međutim, potpis nekadašnjeg MVP igrača Evrope nosi pravi domino efekat sa sobom. Pre svega, prelazak u Pirej stvara višak na poziciji četiri, a taj prekobrojni igrač je Filip Petrušev. Već danima se spekuliše o načelnom dogovoru Crvene zvezde i srpskog reprezentativca, a sada kada je došlo do aktuelizacije otkaza Bugarinu, ostaje da se isto dogodi između bivšeg igrača Efesa i kluba sa Malog Kalemegdana. 

 

 

Takođe, neko vreme se govorilo da bi Vezenkovljev povratak u Atinu mogao otvoriti put Partizanu ka Nikoli Milutinovu, s obzirom da je Grcima prioritet ispunjavanje finansijskog apetita nekadašnjeg košarkaša Sakramenta, dok srpski reprezentativac zarađuje pozamašnih 1,9 miliona evra.

Ipak, ova priča je u poslednje vreme utihnula, a crno-beli su sastavili prilično kvalitetnu centarsku liniju sa Brendonom Dejvisom, Tajrikom Džonsom i Balšom Koprivicom. Sada im je potrebno pojačanje na poziciji "četiri", a njega nema na vidiku. 

U svakom slučaju, u narednim danima treba očekivati potpis Bugarina za Olimpijakos, a potom: ko zna - i prinovu na na Malom Kalemegdanu, možda? 

Saša Vezenkov je u svojoj poslednjoj sezoni u Evropi postao MVP Evrolige i igrao finale takmičenja sa crveno-belima iz Pireja. Potom je prešao u Sakramento, gde se nije najbolje snašao (nije dobijao ni previše vremena uistinu), te je poslat u Reptorse. Za vreme svoje kratkoročne NBA karijere ubacivao je 5,4 poena i 2,3 skoka.