Evroliga

Poznato obeštećenje i za Džonsa: Partizan ovog leta može da inkasira dva miliona evra?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 17:45
Poznata je cena Karlika Džonsa Profimedia
Poznata je cena Karlika Džonsa

Mnoge je iznenadilo da je Karlik Džons, nakon što je objavljeno u medijima da će postati Partizanov igrač, usled dobrih partija na pripremnim utakmicama za Olimpijske igre u dresu Južnog Sudana, u prilici da posle samo par nedelja napusti crno-bele. 

Navodno u Džonsovom ugovoru postoji klauzula po kojoj on može izaći iz istog, ukoliko do 25. jula stigne ponuda iz NBA lige. Danas je Mozzart sport otkrio i kolika će biti visina obeštećenja. Naime, radi se o solidnoj cifri od 600 hiljada evra, koju bi nekadašnji igrač Čikago Bulsa morao da plati, ukoliko želi da ponovo "prepliva baru". 

Zanimljivo je sagledati koliko "parni valjak" novca može zaraditi, kada se zbroje svi preuranjeni odlazni transferi. Već smo govorili o tome da će sloboda Aleksa Avramovića koštati CSKA iz Moskve čitavih 400 hiljada evra. Takođe, pomalo je utihnula saga oko Bruna Kabokla, ali kada je bila u jeku, pojavila se informacija po kojoj Brazilac može otići u NBA ligu, a Partizan bi za to dobio neverovatnih milion evra!

Kada zbrojimo sav novac za Aleksu, Bruna i Karlika, dolazimo do pomalo sumanute cifre od dva miliona evra u obeštećenjima, što je za košarkaške i evroligaške standarde ogromna svota. Podsećanja radi, Panatinaikos je za osvajanje najelitnijeg takmičenja starog kontinenta dobio 1,75 miliona. 

MN Press

Sudbina Bruna Kabokla u Partizanu još uvek je u magli

Još jedno bizarno poređenje možemo napraviti. Naime, fudbalska sekcija Partizana, za koju nema potrebe napominjati da se takmiči u znatno profitabilnijem sportu, ovog leta je od prodaje zaradila tek 1,5 miliona. Klub je za obeštećenje napustio Samed Baždar, dok su svi ostali odlasci (Nikola Miličić, Aranđel Stojković i Mihajlo Petković) zapravo pozajmice. 

Veoma velelepno zvuči prihod crno-belih, ali pitanje je šta uraditi sa tolikim novcem, kada se tržište rapidno sužava, a igrača je sve manje. Svi znamo kako se prošle sezone završilo konstruisanje tima pred kraj prelaznog roka, te da doselekcija i neplansko dovođenje vode u totalnu katastrofu. 

Možda je ideja da se plati veliko obeštećenje za nekog od igrača Evrolige (čitaj: cena Čime Monekea je 1,5 miliona, ali je skoro preneseno će on ostati u Baskoniji), ili pak dodatna profitabilnost u klubu, a možda do sumanutih dva miliona ni ne dođe. Ipak, mora se odati priznanje crno-belima da ovog leta imaju priliku za vraško poslovanje.