Evroliga

Klajburn zvanično u Bolonji: Dobrić napustio Virtus, povratak u Zvezdu sve izvesniji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 23:10
Dobrić bi trebalo da se vrati na Mali Kalemegdan posle godinu dana Guliver/Savino Paolella IPA Sport
Dobrić bi trebalo da se vrati na Mali Kalemegdan posle godinu dana

Srpski košarkaš Ognjen Dobrić nije više član Virtusa, dok su američki košarkaši Vil Klajburn i Met Morgan kompletirali sastav vicešampiona Italije za predstojeću sezonu, saopštio je danas klub iz Bolonje.

Na zvaničnom sajtu Virtusa objavljen je sastav tima sa Apenina za sledeću sezonu, a među igračima na koje će računati trener Luka Banki nema Dobrića, koji je prema pisanjima dela srpskih medija prethodnih dana dogovorio povratak u Crvenu zvezdu.

Umesto klasične objave o potpisu Klajburna (34) i Meta Morgana (26) za Virtus, iz kluba su samo saopštili spisak igrača na koje će trener Banki moći da računa u sezoni 2024/25.

 

 

Na spisku su: Nikola Akele, Marko Belineli, Devonte Kakok, Vil Klajburn, Isaija Kordinije, Momo Dijuf, Andrejs Gražulis, Daniel Haket, Met Morgan, Alesandro Pajola, Akile Polonara, Toko Šengelija, Rikardo Viskonti i Ante Žižić.

Virtus je prošle sezone bio vicešampion Italije, a u Evroligi je izgubio finale plej-ina od Baskonije pa nije uspeo da se domogne plasmana u plej-of. 

Iako su postojale spekulacije da bi Šabaz Nejpir mogao da se priključi crno-belima sa Apenina u pohodu na velike uspehe u Evropi naredne sezone, izgleda da do konačnog dogovora još uvek nije došlo. Pitanje je da li će američki košarkaš pronaći angažman do početka takmičarske godine, ili mu ostaje da se usputno priključi nekoj od ekipa.