Evroliga

Aleksa se seli u CSKA: Rusi izdvojili pozamašan novac za obeštećenje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 18:53
Aleksa Avramović postaće "crvenoarmejac" od naredne sezone MN Press
Aleksa Avramović postaće "crvenoarmejac" od naredne sezone

Izgleda da je Partizan završio odlazak još jednog košarkaša koji je predstavljao oslonac u prethodnim sezonama. Naime, radi se o Aleksi Avramoviću, čija karijera će se nastaviti u CSKA iz Moskve, prenosi Telesport. 

Naime, reprezentativac Srbije i dalje ima ugovor za narednu sezonu sa crno-belima, tako da je ruski klub spremio veliku sumu na ime obeštećenja. Isti izvor navodi da će "parni valjak" inkasirati čak 400 hiljada evra za Aleksinu slobodu. 

Kako se i ranije pisalo, Partizan je spremio veliki remont ekipe za narednu takmičarsku godinu Klub su već zvanično napustili Mateus Ponjitka, Pi Džej Doužer, Frenk Kaminski, Džejlin Smit, Kevin Panter i Zek Ledej. Izvesno je da Avramovića, Ognjena Jaramaza i Uroša Trifunovića nećemo gledati u crno-belom, a najmanje informacija je poznato o statusu Džejmsa Nanelija. 

MN Press

Aleksa Avramović u duelu sa Brankom Lazićem

Najinteresantniji će biti rasplet oko Bruna Kabokla, protiv koga je Partizan pokrenuo disciplinski postupak zbog preuranjenog odlaska iz kluba usled privatnih obaveza. Iako je sve vodilo kao odlasku, crno-beli su istakli da računaju na Brazilca za narednu takmičarsku godinu, sve dok se nije pojavila mogućnost odlaska u NBA, za koji bi "parni valjak" dobio više nego duplo za Aleksu - govori se čak milion evra. 

Što se Avramovića tiče, on  je u Partizan došao iz Estudijantesa 2021. godine, i uspeo da napravi evroligaško ime za tri godine igranja u Areni. Prošle sezone je odigrao 24 utakmice u najelitnijem košarkaškom takmičenju Starog kontinenta, i u proseku ubacivao 10.4 poena uz 1.8 asistencija. 

Pored Estudijantesa i Partizana, branio je boje Unikahe, Varezea, Borca iz Čačka, OKK Beograda i Mladosti iz Čačka.