Evroliga

Bajern Minhen dovodi svetskog šampiona: Gordon Herbert novi šef struke Bavaraca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 23:05
Trener Nemačke, Gordon Herbert, preuzima kormilo Bajerna Guliver/Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images)
Trener Nemačke, Gordon Herbert, preuzima kormilo Bajerna

Iako je Pablo Laso posle samo jedne sezone napustio Minhen (kako je naveo pre nego što je potpisao za Baskoniju, usled porodičnih problema), čini se da Bajern neće dugo kuburiti pre nego što dobije još jedno ime vrhunskog nivoa na svojoj klupi. 

Naime, Basketnews prenosi da su Bavarci sve ugovorili sa Gordonom Herbertom, aktuelnim strategom svetskog šampiona Nemačke. Od odlaska španskog trenera se govori da će se trener "pancera" oprobati na klupi šampiona tamošnje države, a deluje da će to sada postati i realnost. 

 

 

Šuškalo se da bismo mogli ponovo videti selektora reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića na klupi Bajerna, naročito posle današnje izjave za nemački Bild u kojoj je naveo kako bi voleo da završi karijeru u klubu u kojem je ostavio dubok trag. 

Naravno, to ne isključuje činjenicu da bi mogao preuzeti kormilo Nemačke, nakon što napusti poziciju šefa stručnog štaba "orlova".

Kanadski stručnjak je napravio najveće uspehe u karijeri baš na klupi Nemačke. Seo je 2021. godine i nizao je velike uspehe iz leta u leto, a sve je kulminiralo prošle godine kada su na senzacionalan način osvojili Mundobasket u Manili. Savladali su Srbiju u finalu. 

Vodio je svojevremeno Aris, Po Ortez i Frankfurt. Poslednji put je bio na klupi nekog kluba u Rusiji gde je trenirao Saratov 2021. godine. I pored neafirmisanog imena na klupskom nivou, većina smatra da se radi o čoveku koji i te kako ima sposobnosti za najveća dostignuća.