Evroliga

Serž Ibaka napustio Bajern: Sledi put u Madrid, Beograd, ili nešto treće?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 21:57
Serž Ibaka se kao NBA šampion vratio u Evropu prošle sezone i pokazao kvalitet. MN Press
Serž Ibaka se kao NBA šampion vratio u Evropu prošle sezone i pokazao kvalitet.

Španski košarkaš Serž Ibaka napustio je Bajern, saopštio je danas minhenski klub. Kako je saopštio Bajern, Ibaka (34) odlazi iz kluba posle jedne sezone i osvojene titule prvaka i osvojenog Kupa Nemačke.

Ibaka je imao odlične brojke u Evroligi prethodne sezone, gde je za 25 minuta na terenu beležio 11,4 poena, 6,4 skoka i 1,4 blokadu.

Sada se nameće veoma važno pitanje - kakva je sudbina veterana NBA lige u Evropi? Pre nekog vremena se pojavila informacija da Partizan pomno prati situaciju oko španskog igrača koji može da pokriva obe visoke pozcije, međutim konkretni kontakt između igrača i kluba se nije pominjao. 

 

 

Potom je objavljeno da se Real Madrid uključio u trku za Ibakin potpis, te da je ekipa Čusa Matea prvi favorit za ovaj potpis, što je prilično primamljiva ponuda ako se uzmu u obzir finansijske mogućnosti "los Blankosa", kao i to da nekadašnji košarkaš Oklahome igra za tamošnju reprezentaciju. Podsećamo da je nekadašnji šampion najjače lige sveta nastupao za u "kraljevskom" klubu za vreme "lok-auta" u NBA 2011. godine.  

Svakako, sam Ibaka definitivno ne treba da strahuje za svoju budućnost, s obzirom da je prethodne sezone pokazao da i te kako i dalje može da predstavlja relevantan faktor u evropskoj košarci. 

Kroz svoju karijeru, Serž je imao veoma prefinjeno iskustvo igranja za najjače timove sveta. Pored Oklahoma Siti Tandera, Real Madrida i minhenskog Bajerna, nosio je dresove Los Anđeles Klipersa, Milvoki Baksa i Toronto Reptorsa. Na Starom kontinentu se još oprobao u Hospitaletu i Manresi.