Evroliga

Partizan rešio problem plejmejkera: Džons dve godine u crno-belom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 17:40
Karlika Džonsa očekuje okršaj sa budućim saigračem, Vanjom Marinkovićem na OI u Parizu FIBA
Karlika Džonsa očekuje okršaj sa budućim saigračem, Vanjom Marinkovićem na OI u Parizu

Vruće leto u Partizanu se polako privodi kraju. Prema raznim informacijama, insajdera bliskih klubu i drugih izvora, crno-beli su završili deset pojačanja (od kojih su tri ozvaničena, dok su ostala stvar formalnosti), a danas je pristigao i 11 igrač. 

Kako se spekulisalo prethodnih dana, radi se o Karliku Džonsu, nekadašnjem NBA plejmejkeru, koji je prošlu sezonu proveo u Kini. U svojoj karijeri je oblačio dresove Čikago Bulsa, Denver Nagetsa i Dalas Maveriksa, a oprobao se i u razvojnoj ligi, gde je nastupao sa velikim uspehom (MVP titula iz 2023). 

Iako je prošle godine bio na radaru oba večita rivala, odlučio je da se ipak okuša na azijskom tržištu, da bi izgleda ovog leta prelomio i rešio da pokuša napraviti ime na evropskom podneblju. 

 

 

Ipak, Džons ostaje najprepoznatljiviji u nacionalnom dresu Južnog Sudana, koji je predvodio na Mundobasketu u Manili sa čak 20 poena i 10 asistencija po utakmici. Uspeo je da pomogne svom timu da se direktno plasira na Olimpijske igre u Parizu, gde će se posle SP ponovo susresti sa Srbijom u grupi (u kojoj se još nalaze Porto Riko i SAD). 

Spekuliše se da će Džons potpisati ugovor na dve godine vredan 2.7 miliona evra, ali ovo su još uvek nezvanične informacije. 

Podsećamo, pre Karlika, Partizan je obelodanio dolaske Ifea Lundberga, Vanje Marinkovića i Frenka Nilikine, dok se iščekuju potvrde potpisa Arijana Lakića, Marija Nakića, Ajzeka Bonge, Ajzee Tomasa, Brendona Dejvisa, Tajrika Džonsa i Sterlinga Brauna. Što se prošlosezonskih igrača tiče, očekuje se da u timu jedino ostane Balša Koprivica. 

Ukoliko pažljivo sagledamo ekipu, uviđamo da crno-belima nedostaju košarkaši na poziciji četiri, a sudeći prema raznim spekulacijama, upravo krilni centar bi mogao biti nosilac ekipe i najzvučnije pojačanje...