Evroliga

Džordan Lojd na meti Makabija

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

07.07.2024 19:25
Džordan Lojd bi mogao da pojača Makabi Guliver/NorbertScanella Panoramic
Džordan Lojd bi mogao da pojača Makabi

Makabi iz Tel Aviva želi u svoje redove da dovede Džordana Lojda, prenose izraelski mediji.

Amerikanac je igrač Monaka koji ima opciju da mu produži ugovor na još godinu dana, ali je rok da se to realizuje sutra.

I Monako i Makabi su u čudnoj poziciji, ali svako na svoj način. Tim iz Kneževine želi da ponovi učinak iz sezone 2022/23. kada je igrao na Fajnal-foru, a možda je za tako nešto i potreban odlazak Lojda.

Gužva je na bekovskim pozicijama, tu su i Majk Džejms i Eli Okobo, te bi odlaskom nekadašnjeg igrača Crvene zvezde oni dobili još veću slobodu na terenu.

Sa druge strane Makabi je izgubio mnogo igrača, a nije ih adekvatno zamenio. Jednostavno Tel Aviv i Izrael trenutno nisu popularno mesto za igranje košarke usled sukoba koji su tamo u toku. Upravo zbog sukoba "ponos Izraela" se muči da sastavi konkurentu ekipu za narednu sezonu, ali je trener Oded Kataš označio Lojda kao jednu od glavnih meta tokom prelaznog roka.

Lojd ima iskustva igranja u ovoj zemlji, pošto je u sezoni 2017/18. branio boje Hapoela Eliata u kome je prosečno beležio 17,4 poena po utakmici.

Igrao je još za Valensiju, Crvenu zvezdu, Zenit i Toronto sa kojim je 2019. godine osvojio NBA prsten, iako je veći deo sezone proveo u razvojnoj ligi.