Evroliga

Aktivno leto u Zvezdi: Sferopulos prokomentarisao sva pojačanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 19:21
Janis Sferopulos će dobiti priliku da sa svojom selekcijom popravi utisak u Evrligi MN Press
Janis Sferopulos će dobiti priliku da sa svojom selekcijom popravi utisak u Evrligi

Ekipa Crvene zvezda za narednu sezonu je skoro kompletirana. Izvršen je veliki remont, kada je u pitanju igrački kadar, a takođe su zadržani oslonci ekipe iz prethodne takmičarske godine. Među onima koji su ostali su Miloš Teodosić, Rokas Giedraitis i Džoel Bolomboj, dok je status Luke Mitrovića još uvek blago u magli (mada se naziru novi nastupi na Malom Kalemegdanu). 

Što se tiče pojačanja, za sada su dovedeni Majk Daum, Uroš Plavšić, Kodi Miler Mekintajer, Ajzea Kenan i Nikola Kalinić, a spekuliše se da bi da bi Filip Petrušev mogao pojačati crveno-bele. S obzirom da je u Zvezdi vrlo aktivno leto, Janis Sferopulos se u nedavnom intercjuu osvrnuo na svaku od novopridošlica. Prvo je govorio o Kenanu. 

"To je igrač koji će nam doneti sjajan šut i poene. Takođe, veoma je dobar u defanzivi, u čemu je mnogo napredovao prethodnih godina. Čvrst je, mentalno jak i pokazao je da može da pomogne timovima i na plej-of nivou, na fajnal-forovima. Pokušaćemo da iskoristimo njegove igračke kvalitete, ali i njegova iskustva, koja će nam pomoći da idemo korak po korak, ka uspehu", rekao je Sferopulos i potom dodao o možda i najzvučnijem pojačanju, Nikoli Kaliniću:

Guliver/Stefanos Kyriazis IPA Sport

Ajzea Kenan u svom nekadašnjem klubu, Olimpijakosu

"Kalinić je bio jedan od naših prioriteta. Prvenstveno jer je domaći igrač, ali i vrhunski košarkaš, koji zna gde dolazi, jer je ovo njegov dom i sada se vratio kući. Verujem da naš tim mora da ima najbolje domaće igrače. Želim da spojim jezgro srpskih košarkakaša sa kvalitetnim strancima, poput Kenana."

Takođe, zanimljivo je angažovanje Majka Dauma iz Anadolu Efesa. U pitanju je možda i transfer koji je prošao ponajviše ispod radara, a Sferopulos se vrlo kratko osvrnuo na njegovu ulogu. 

"Nismo imali tako dobre šutere na poziciji četiri. Imaće specifičnu ulogu i raširiće teren, što će nam otvoriti više prostora za unutrašnju i spoljašnju igru, prodore… Daće nam novu dimenziju u igri."

Mekintajer je neko kome su se na Malom Kalemegdanu prilično obradovali, a deluje da je u pitanju igrač koji bi konačno mogao da skine teret sa Miloša Teodosića, nešto što je nedostajalo prošle godine. 

"Videli smo da je pre svega timski igrač i želimo takav tip košarkaša na poziciji plejmejkera. Voli da deli loptu, može da postiže poene, da igra odbranu, čini saigrače boljim. Pokazao je to i imao sjajnu sezonu. Verujem da će nam njegovo angažovanje mnogo pomoći."

Guliver

Kodi Miler-Mekintajer na utakmici u Berlinu

Za kraj, Grk se dotakao Uroša Plavšića, dobropoznatog košarkaša ovdašnjoj javnosti iz njegovog perioda u Megi.

"Plavšića sam pratio čitave sezone. Poseduje veliki potencijal. Verujem mnogo u njega i sada će imati šansu da igra u Evroligi. Smatram da je već evroligaški igrač i ne mora to da dokazuje. Mora da ostane skroman, da naporno radi i da stekne nova iskustva. Srećan sam što smo ga potpisali jer je talentovan, ima potencijal, mlađi je od nekih drugih igrača koje imamo i predstavljaće budućnost našeg kluba. Jer, iako sam stranac, ne razmišljam kao trener samo o sadašnjosti, već je jedna od mojih dužnosti i da ostavim nešto posle sebe, kako bi klub imao kontinuitet i svetlu budućnost", završio je Sferopulos za Meridian sport.