Evroliga

Fenerbahče razbio kasu: Hejs-Dejvis najplaćeniji igrač Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 15:19
Najdžel Hejs-Dejvis je odbio Finiks Sanse MN Press
Najdžel Hejs-Dejvis je odbio Finiks Sanse

Najdžel Hejs-Dejvis je na stolu imao ponudu Finiks Sansa iz NBA lige, ali je Fenerbahče bio uporan i uspeo da ga zadrži. Američki krilni igrač je potpisao novi trogodišnji ugovor vredan 6,6 miliona dolara neto, što ga čini najplaćenijim košarkašem u Evropi.

Amerikanac, koji je stigao u Fener u leto 2022. godine, prosečno je prošle sezone u Evroligi beležio 13,8 poena, uz 4,6 skokova. Na utakmici protiv Albe ubacio je 50 poena i oborio rekord Evrolige po broju koševa na jednom meču. U turskom prvenstvu je imao prosek od 14,3 poena, a poneo je i titulu MVP finala.

Fenerbahče je rešen da sa trenerom Šarunasom Jasikevičijusom "napadne" trofej Evrope. Prošle sezone su stigli na fajnal-for, ali ispali od Panatinaikosa u polufinalu. Litvanac će imati jedan moćan sastav. Bonzi Kolson, Erten Gazi, Devon Hol i Nikolo Meli su stigli ovog leta na Bosfor, Tarik Biberović, Marko Gudurić, Jorgos Papajanis, Dišon Pjer, Sertak Šanli, Skoti Vilbekin, Arturs Žagars i sada Hejs-Dejvis imaju ugovore od minulih sezona.