Evroliga

Džejlin Smit se oglasio o statusu u Partizanu: Ako žele, super, ako ne…

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 20:16
Ostanak Džejlina Smita još uvek nije siguran MN Press
Ostanak Džejlina Smita još uvek nije siguran

Košarkaška sekcija Partizana se ovog leta nalazi pod velikim remontom. Skoro svi osloci iz prethodne tri sezone su napustili klub, a upitno je da li ćemo ijedno poznato ime gledati u Areni naredne sezone pod komandom Željka Obradovića. Već se naziru nove okosnice tima te su zato stigli Frenk Nilikina, Vanja Marinković i Ife Lundberg, dok se iščekuju potpisi Sterlinga Brauna, Isaka Bonge i Tajrika Džounsa. 

Ipak, jedno ime je (za razliku od većin) očaralo grobare krajem prošle sezone, i mnogi bi voleli da ga vide i naredne u crno-belom. U pitanju je Džejlin Smit, reprezentativac Hrvatske, koji nije dobijao šansu u većem delu takmičarske godine, da bi u finišu zablistao. 

Iako su mnogi bili oduševljeni njegovom igrom, klub i dalje okleva da mu ponudi produžetak saradnje, a da je on sam otvoren za tako nešto, posvedočio je i košarkaš. 

Guliver/AP Photo/Antonio Calanni

Džejlin Smit, reprezentativac Hrvatske u dresu nacionalnog tima

Naime, posle poraza svog nacionalnog tima od Novog Zelanda, Smit je poslao pozitivne signale beogradskom "parnom valjku" kroz izjavu. 

"Šta god da bude, biće. Ako žele, super, ako ne… ",  rekao je Smit.

Nedavno je crno-bele pojačao Smitov nekadašnji saigrač iz Bolonje, Ife Lundberg. Hrvatski reprezentativac navodi da bi voleo da ponovo zaigra sa Dancem ukoliko se za to ukaže prilika. 

"Nemam pojma. Voleo bih da igram sa Ifeom ponovo. Kada smo bili u Bolonji pokrivali smo pozicije jedan i dva. Stvarno sam voleo da igram sa njim i voleo bih da imam priliku da budemo zajedno", u Partizanu - dodaje.

Na kraju je rekao da ne postoji nikakav rok za odluku oko ostanka u Partizanu.

"Ništa. Doslovno ništa", zaključio je Smit.