Evroliga

Laso okončao sagu sa Monekeom? On je igrač Baskonije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 09:58
Čima Moneke ostaje igrač Baskonije, prema rečima španskog trenera MN Press
Čima Moneke ostaje igrač Baskonije, prema rečima španskog trenera

Kao i svake godine od kada se Partizan vratio u Evroligu, navijači čitavo leto očekuju i priželjkuju kapitalna pojačanja sa već izgrađenim evroligaškim imenima. Košarkaši koji bi mogli odmah napraviti uticaj na igru na oba kraja parketa su uvek poželjni, a crno-beli su ovog leta okarakterisali Čimu Monekea kao takvog. 

Dugo je izgledalo da se parni valjak i nigerijski košarkaš nalaze poodmaklim pregovorima, a onda se pojavio nepremostiv zahtev Baskonije u vidu klauzule sa basnoslovnom cifrom od 1,5 miliona evra. Nastavilo je da se šuška kako bi dalji pregovori mogli da umile zvaničnike iz Vitorije da smanje svoja potraživanja, ali reči novopromovisanog stručnjaka tima, Pabla Lasa, sugerišu da će do toga teško doći.

Naime, proslavljeni španski trener upitan je na konferenciji za medije o statusu Čime Monekea, na šta je ovaj odgovorio da je zadovoljan svojim košarkašem, te da je on igrač kluba iz Vitiorije.

Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic

Pablo Laso je prošle sezone vodio Bajern u Evroligi

"Čima Moneke ima ugovor sa Baskonijom. Danas ga imamo i vrlo smo srećni s njim", naveo je Laso kada je upitan da li računa na njega naredne sezone. Takođe, Laso je na isti način odgovorio o statusu Markusa Hauarda, takođe vrlo traženog igrača na Starom kontinentu. 

Priloženi odgovor nalaže da se ni ovog leta neće destiti ljubav na prvi pogled između Monekea i Partizana, što ne znači da u budućnosti ne postoje šanse da Nigerijca vidimo u crno-belom dresu.