Evroliga

Mario Hezonja ostaje u Real Madridu i potpisuje petogodišnji ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2024 12:11
Mario Hezonja je potpisao petogodišnji ugovor sa Real Madridom MN Press
Mario Hezonja je potpisao petogodišnji ugovor sa Real Madridom

Delovalo je da će saga oko transfera Marija Hezonje trajati čitavo leto, ali ipak danas je tome došao kraj. Real Madrid je objavio na društvenim mrežama kako hrvatski košarkaš ostaje deo "kraljevskog kluba".

Hezonja će sa Real Madridom potpisati petogodišnji ugovor, što znači da će u prestonici Španije ostati do 2029. godine! 

Iskusni košarkaš je ovog leta bio meta mnogih velikana u Evroligi. Znak pitanja je stajao pored njegovog ostanka u Madridu, te su se za njega raspitivali Barselona, Partizan i Panatinaikos. Igrač je navodno razmišljao i o odlasku u NBA ligu.

 

 

Pre desetak dana je i španska "Marka" objavila kako je Hezonja pred potpisom za Barselonu, ali je očigledno došlo do velikog preokreta, te Hrvat ostaje u aktuelnom klubu.

"Real Madrid i Mario Hezonja postigli su dogovor o produženju ugovora, te će igrač ostati vezan za klub narednih pet sezona. Tokom dve godine u našem dresu Hezonja je osvojio pet trofeja: Evroligu, ACB ligu, Kup kralja i dva Superkupa Španije. Hrvatski igrač je već osvojio sve što je moglo da se osvoji sa Real Madridom i postao je jedan od naših glavnih igrača, kao i jedan od mezimaca navijača", stoji na zvaničnom sajtu Real Madrida.

Hezonja je u španski klub stigao 2022. godine iz Uniksa. Pre toga je nosio dres Panatinaikosa, Orlanda, Njujojrka, Portlanda i Barselone.