Evroliga

MVP Evrolige se vraća u Grčku: Saša Vezenkov pred potpisom za Olimpijakos

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 18:45
Saša Vezenkov će uskoro postati novi igrač Olimpijakosa MN Press
Saša Vezenkov će uskoro postati novi igrač Olimpijakosa

Sudbina Saše Vezenkova u NBA ligi je i dalje neizvesna, a prema poslednjim informacijama evropskih medija koji se bave košarkom, očekuje se da bugarski internacionalac uskoro postane novi-stari igrač Olimpijakosa.

Nekadašnji MVP Evrolige je završio svoju prvu sezonu u najjačoj ligi na svetu sa 42 odigrane utakmice u dresu Sakramento Kingsa, a na parketu je u proseku provodio 12,2 minuta. Za to vreme je beležio 5,4 poena uz 2,3 skoka.

Kingsi očigledno nisu bili zadovoljni učinkom bugarskog košarkaša, te je Vezenkov trejdovan u Toronto Reptorse. Ipak, očekuje se da će ga franšiza iz Kanade uskoro otpustiti, te će Saša biti slobodan u izboru nove sredine.

 

 

Kako nema previše interesa u NBA ligi za njegov angažman, Vezenkov je najbliži povratku u Olimpijakos. Za njega je bio zainteresovan i Panatinaikos, ali realnije je da Bugarin ponovo obuče crveno-beli dres.

Videćemo i šta će to značiti za sudbinu Filipa Petruševa. Srpski košarkaš je potpisao trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, ali na njegovim pozicijama se već polako stvara gužva.

Kada je u pitanju pozicija centra, grčki klub na raspolaganju ima Nikolu Milutinova i Mustafu Fala, dok je tu i Mozes Rajt. Sa druge strane, na poziciji krilnog centra Jorgos Barcokas će imati Aleka Pitersa i Sašu Vezenkova.