Evroliga

Zvanično: Jago Dos Santos produžio ugovor sa Crvenom zvezdom

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

28.06.2024 15:34
Jago Dos Santos je potpisao novi ugovor sa Crvenom zvezdom MN Press
Jago Dos Santos je potpisao novi ugovor sa Crvenom zvezdom

Brazilski košarkaš, Jago Dos Santos je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom. To znači da će organizator igre i naredne sezone nositi dres kluba sa Malog Kalemegdana iako je postojala šansa da napusti Beograd i preseli se u Rusiju.

Crveno-beli su na zvaničnom sajtu potvrdili da je Dos Santos potpisao ugovor do 2027. godine, a još ranije je otkriveno da je Brazilac dobio i veću platu nakon odlične sezone.

 

 

Dos Santos je u redove Crvene zvezde stigao prethodnog leta iz nemačkog Ulma gde je osvojio nacionalno prvenstvo i MVP titulu finalne serije. Iako je prvobitno planiran da bude druga, ili čak treća opcija, nakon odlaska Šabaza Nejpira i povrede Miloša Teodosića, brazilski plejmejker je dobio poverenje Janisa Sferopulosa.

Ukupno je odigrao 28 utakmica za crveno-bele u Evroligi gde je u proseku beležio 8,7 poena i 3,9 asistencija uz dva skoka. Najbolja izdanja je pružio u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige protiv Partizana. Crvenoj zvezdi je doneo titulu regionalnog šampiona, a on je osvojio MVP priznanje finalne serije.

Jago Dos Santos je nakon Džoela Bolomboja, Rokasa Giedraitisa, Miloša Teodosića i Branka Lazića, peti igrač koji je obnovio ugovor sa klubom, Nikola Kalinić se vratio u Crvenu zvezdu, dok su pojačanja Uroš Plavšić, Ajzea Kenan i Majk Daum.