Evroliga

Zamena za Smailagića ekspresno stiže: Tajrik Džouns na meti Partizana?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 20:35
Tajrik Džouns bi mogao popuniti jednu visoku poziciju u Humskoj. Guliver
Tajrik Džouns bi mogao popuniti jednu visoku poziciju u Humskoj.

Već nekoliko nedelja je jasno da ćemo posle tri sezone gledati Partizan u potpuno drugačijoj "garnituri" kada je reč o igračkom kadru. Vrlo će čudno biti navijati za "parni valjak" u Areni, a gledati Kevina Pantera, Zeka Ledeja i Alena Smailagića u tuđim bojama i tuđem dresu.

Od takozvanog remonta, najviše je obolela centarska pozicija. Mesto koje su prošle takmičarske godine popunjavali nekadašnji košarkaš Golden Stejta, te Frenk Kaminski, Bruno Kaboklo i Balša Koprivica, sada je praktično palo na leđa srpskog gorostasa. Što se tiče Brazilca, njegov status je i dalje upitan (agenti tvrde da odlazi, klub da ostaje), a niko ne može reći šta se u toj sagi zbiva. 

Stoga su u Partizanu već uveliko počeli da rade na pojačanjima, i zato u poslednje vreme svedočimo mnogobrojnim imenima koja se prema pisanjima različitih evropskih medija nalaze "na korak od potpisa" ili u "poodmaklim pregovorima". Koliko je spekulacija istinito, niko ne može znati, ipak sada je stigla jedna iz grčke koja može biti prilično interesantna. Naime, Tajrik Džouns, centar Efesa, pregovara sa ekipom iz Humske. 

MN Press

Tajrik Džouns na meču sa Zvezdom u Evroligi

U pitanju je igrač koji je eksplodirao u Evrokupu sa Turk Telekomom, čime je i zaradio prelazak u istanbulskog velikana, ali se u plavom dresu nije najbolje snašao. Prošle sezone je u Evroligi beležio tek 7,2 poena po utakmici. Ipak, poznato je i da Željko Obradović ima poseban ukus za posrnule igrače, te da im neretko ume obnoviti karijere, tako da se ovo može pokazati kao jedan od čuvenih Žocovih dijamanata u prašini. Za sada je sve na nivou medijske priče, ali TotalBasket prenosi da su pregovori u čuvenoj poodmakloj fazi, te da potpis u narednim danima ne bi bio iznenađenje. 

Podsećamo, za sada su u Partizan stigli Ife Lundberg, Frenk Nilikina i Vanja Marinković, a u navodno su veoma blizu Isak Bonga, Arijan Lakić, Mario Nakić i Sterling Braun.