Evroliga

Novi odlazak iz Partizana: Alen Smailagić napustio crno-bele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 18:55
Alen Smailagić je napustio Partizan MN Press
Alen Smailagić je napustio Partizan

Srpski košarkaš, Alen Smailagić je novo ime koje će napustiti Partizan ovog leta. Crno-beli su se zahvalili centru na društvenim mrežama i on će sada tražiti novi klub.

Smailagić je u redove kluba iz Humske stigao na leto 2021. godine, kada se i Željko Obradović vratio u Partizan. U prethodnoj sezoni, Smailagić je odigrao 31 utakmicu u Evroligi. U proseku je beležio 5,5 poena i 2,2 skoka.

"Posle tri sezone naš Alen Smailagić će promeniti dres. Jedan od momaka koji su na prečac osvojili srca navijača Partizana i bili deo tima koji je vratio titulu regionalnog prvaka, nakon isteka ugovora napušta klub. Smajli, zauvek ćeš biti deo crno-bele porodice", napisao je klub na društvenim mrežama.

Sada već bivši košarkaš Partizana je 2019. godine draftovan od strane Nju Orleans Pelikansa kao 39. pik. Nakon toga je nosio dres Golden Stejt Voriorsa i Santa Kruz Voriorsa, pre nego što je stigao u Partizan pre tri godine.

Nije poznato gde će Smailagić nastaviti karijeru, a u medijima se spekuliše da bi njegova naredna destinacija mogao da bude Žalgiris.