Evroliga

"Starački dom" u Bolonji nastavlja da traje: Marko Belineli ostaje još jednu sezonu u Virtusu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 17:13
Italijanski košarkaš, Marko Belineli, produžiće je svoju vernost tamošnjem velikanu. MN Press
Italijanski košarkaš, Marko Belineli, produžiće je svoju vernost tamošnjem velikanu.

Legendarni italijanski košarkaš, Marko Belineli, trebalo bi da potpiše produžetak saradnje sa Virtusom iz Bolonje na još jednu sezonu, prenosi "Basketnews". 

Iako se već nalazi u poznim igračkim godinama (38), i te kako je imao veliki doprinos u najelitnijem evropskom takmičenju u prethodnoj sezoni. Iako je Virtus furiozno započeo sezonu, u završnom delu su pali i završili u plej-in zoni, odakle ih je izbacila Baskonija. 

Pod Lukom Bankijem je pokazao da je veoma bitan šraf u igri italijanskog velikana, a u Evroligi je prosečno beležio 14,1 poen, 1,7 skokova i 1,7 asistencija.

 

 

Takođe je proglašen za MVP-a italijanskog šampionata, međutim u finalu je njegov tim izgubio od Olimpije iz Milana.

U svojoj bogatoj karijeri, Belineli se pored Virtusa oprobao i u NBA ligi. Igrao je za timove poput Goldden Stejt Voriorsa, Toronto Reptorsa, Nju Orleans Pelikansa, Čikago Bulsa, San Antonio Sparsa, sa kojima je 2014. godine postao šampion NBA lige. Iste sezone je osvojio i takmičenje u šutiranju trojki. 

Za italijansku reprezentaciju je debitovao 2006. godine na Svetskom prvenstvu, a takođe je nastupio na čak pet Evropskih prvenstva kroz svoju karijeru. I pored brojnih odličja na klupskom nivou, nikada nije uspeo da se okiti medaljom na reprezentativnom nivou, ali je kroz svoje nastupe uvek bio predvodnik čitavog tima na velikim takmičenjima.