Evroliga

Pukla "ljubav" Nejpira i Olimpije: Amerikanac napušta Milano?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 23:47
Košarkaš Olimpije, Šabaz Nejpir, mogao bi napustiti Milano ovog leta. Guliver /Massimo Ceretti
Košarkaš Olimpije, Šabaz Nejpir, mogao bi napustiti Milano ovog leta.

Prošle sezone je povratak Šabaza Nejpira iz Crvene zvezde dočekan u Milanu sa velikim odobravanjem. Ipak, je Amerikanac sezonu pre uspeo da vrati Olimpiju u ozbiljnu konkurenciju u Evroligi. Međutim, u takmičarskoj godini za nama nije uspeo da uradi isto, tako da su "manekeni" ponovo izvisili za plej-of najelitnijeg takmičenja starog kontinenta. 

Deluje da su iz Olimpije procenili da Šabazov uticaj nije bio dovoljno plodonosan, s obzirom da italijanski mediji prenose kako dve strane nisu uspele da nađu zajednički jezik u sklapanju novog ugovora, tako da će Nejpir biti slobodan u traženju nove sredine. 

MN Press

Šabaz Nejpir u dresu Crvene zvezde

Navodno, njegova zamena bi mogao biti Leandro Bolmaro koji je imao veoma dobru sezonu u minhenskom Bajernu. Ipak, sve je za sada na nivou spekulacije. 

Nejpir je ove sezone odigrao 16 mečeva u Evroligi za Armani i prosečno beležio 11 poena uz četiri asistencije. On je do sada u karijeri nastupao za Majami hit, Orlando medžik, Portland trejlblejzers, Bruklun nets, Minesota timbervulvs, Vašington vizards, Zenit, Kapitanes, dva puta Olimpija Milano i Crvena zvezda.

U Beograd je stigao kao kapitalno pojačanje u timu Duška Ivanovića, projektovanog za najviše ciljeve u Evroligi, što se iz vizure sadašnjosti pokazuje kao prilično netačna procena. Nejpir se nije najbolje snašao i napustio je Zvezdu, a njegove partije se mogu uzeti kao oličenje čitave sezone crveno-belih u takmičenju Starog kontinenta.