Evroliga

Lundberg otkrio: Zbog Partizana je odbio Boston Seltikse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 19:30
Ife Lunberg, novi košarkaš Partizana, izneo je zanimljive detalje povodom svog transfera. Guliver
Ife Lunberg, novi košarkaš Partizana, izneo je zanimljive detalje povodom svog transfera.

U poslednjih tri dana sve u Srbiji je u znaku Danske. Ne samo da će naš fudbalski nacionalni tim odlučivati o svojoj sudbini na EURO 2024 protiv reprezentacije sa Jilanda, nego je i Partizan u svoje redove doveo i najboljeg tamošnjeg košarkaša, Ifea Lundberga

Danac se prvi put oglasio od prelaska u beogradske crno-bele i otkrio neke prilično zanimljive detalje oko svog transfera. Među njima je i činjenica da ga "parni valjak" prati već godinama, te da je tek iz trećeg puta privoleo nekadašnjeg košarkaša Virtusa u svoje redove. 

"Imali su me na radaru već duže vreme. Poslednjih par godina su me nekoliko puta zvali. Ovo je bio treći put, a ispostaviće se da je treća sreća. Veoma sam uzbuđen zbog onoga što sledi, igraću za najboljeg trenera, pred najboljim navijačima, na najboljem domaćem terenu. Biće ludo", ushićeno je ispričao Lundberg.

Guliver

Ife Lundberg u dresu Virtusa iz Bolonje

Takođe, ono što ga je najviše privuklu je činjenica da mu je obećana pozicija plejmejkera - nešto slično se dogodilo i sa Daneteom Egzumom, a svi smo videli koliki je uticaj na igru imao u sistemu Željka Obradovića. 

"Mnogo dobrih stvari mogu da kažem o Partizanu. Najvažnije je to što se igra crno-belih savršeno poklapa sa mojim stilom. Pratili su me već neko vreme i žele da me vide na poziciji plejmejkera, što najviše volim da igram", poručio je Lundberg.

Za kraj, istakao je jednu vrlo zanimljivu ponudu koju je imao pre Partizanove. Naime, za Lunbergove usluge bili su zainteresovani ni manje, ni više, Boston Seltiksi, aktuelni šampioni NBA lige. Ipak, svestan je bio Danac da ne bi dobijao minutažu u krcatom rosteru "prvaka sveta", tako da se odlučio da ostane u Evroligi. 

"Nije mi bio težak izbor. Možda zvuči pomalo ludo, ali uopšte nisam sumnjao. Postao bih nešto što podseća na 15. čoveka u timu. Dakle, ništa sa zagarantovanim vremenom za igru ili prilikama. To me više ne zanima. Treba mi vreme na terenu", reklo je novo pojačanje crno-belih za "TV 2 Sport".