Evroliga

Posle Lundberga, stiglo još jedno pojačanje: Frank Ntilikina u Partizanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2024 15:11
Frank Ntilikina postaće novi košarkaš Partizana. Guliver
Frank Ntilikina postaće novi košarkaš Partizana.

Nakon što je kapiten Kevin Panter rešio da napusti Partizan, crno-belima je bilo potrebno pojačanje na bekovskim pozicijama. Stoga je došao kombo-bek, Gabrijel Ife Lundberg iz Virtusa. Međutim, uprava "parnog valjka" se nije na tome zaustavila, tako da je još jedno ime rešilo da sledeće sezone nastupa u Areni pod komandom Željka Obradovića. 

U pitanju je francuski plej, Frenk Brajan Ntilikina. Momak ruandskih korena proveo je naredne dve sezone u Dalas Maveriksima, a proteklu u Šarlot Hornetsima. Nije se 25-godišnjak naigrao za "stršljene", te je za pet utakmica, proveo 8,6 minuta na parketu. Imao je tek poen po meču i 1,2 skoka.

Što se evropskog iskustva tiče nastupao je za Strazbur, odakle se 2017. godine preko drafta otisnuo "preko bare". Takođe je vicešampion Olimpijskih igara sa Francuskom u Tokiju 2021. godine. 

Ntilikina je na društvenim mrežama podelio crno-bele boje, a nedugo zatim stiglo je i ozvaničenje kluba. U pitanju je ugovor na dve sezone. 

Podsećamo, Partizan su pored Pantera napustili i Zek Ledej, kao i letošnja pojačanja u vidu Frenka Kaminskog i Pi Džeja Doužera. Spominje se i odlazak Ognjena Jaramaza, Danila Anđušića, i još nekolicine igrača. Svakako, deluje da je remont u Humskoj otpočeo izuzetno dobro.