Evroliga

Zvanično: Lundberg u Partizanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2024 14:30
Novi košarkaš Partizana, Ife Lundberg MN Press
Novi košarkaš Partizana, Ife Lundberg

Danski košarkaš, Ife Lundberg, novi je igrač KK Partizan, potvrdio je "parni valjak" na društvenim mrežama.

Lundberg (29) je prethodne dve sezone proveo u Virtusu iz Bolonje, a navijači Partizana su ga dobro upamtili, budući da je Danac u oba ovosezonska duela pogađao šuteve za pobedu italijanskog kluba. 

Sada se "grobari" nadaju da bi Ife mogao u krcatoj Beogradskoj areni isto tako da rešava mečeve, ali u korist Partizana.

Lundberg je tokom karijere branio boje Kopenhagena, Horsensa, Manrese i Kanarijasa. Lutao je malo danski as, da bi ga onda neverovatne partije u ekipi Zijelene Gore preporučili moskovskom CSKA, iz koga se otisnuo u NBA ligu u tim Finiksa, a posle kratke epizode u najjačoj ligi sveta, sreću je pronašao u Bolonji.

Prošle sezone u timu Virtusa beležio je 9,4 poena, 2,1 skok i dve asisencije u Evroligi, a sa italijanskom ekipom učestvovao je u plej-in turniru i nije uspeo da se domogne Top 8 faze.

Lundberg je drugo pojačanje Partizana ovog leta posle Vanje Marinkovića, dok je ekipu napustio Kevin Panter koji je pojačao Barselonu, a na izlaznim vratima je Zek Ledej, za koga je zainteresovan Armani.