Evroliga

Legendarni "Ćaćo" Rodrigez rekao zbogom košarci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 15:40
Dugogodišnji reprezentativac Španije Serhio Ćaćo Rodrigez završio karijeru MN Press
Dugogodišnji reprezentativac Španije Serhio Ćaćo Rodrigez završio karijeru

Dugogodišnji reprezentativac Španije i legendarni košarkaš Reala, Serhio Ćaćo Rodrigez, odlučio je da završi profesionalnu karijeru. Dvostruki šampion Evrope i svojevremeno MVP Evrolige, okončao je bogatu karijeru u 38. godini, a odluku, koja će bez sumnje rastužiti sve košarkaške fanove, obelodanio je na svojim društvenim profilima.

"Došao je taj dan. Posle 20 godina košarkaške karijere, želeo bih da podelim sa svima životnu odluku – došlo je vreme da stavim tačku na igračku karijeru. Osećam da je ova sezona, u kojoj smo osvojili ACB ligu, Kup i Superkup, savršen trenutak da se oprostimo. Uvek sam sanjao da se povučem, da budem fizički spreman i pobedim u oproštajnom meču, a život mi je ponudio ovaj poklon", rekao je 38-godišnji Španac.

 

 

 

Popularni "Ćaćo" karijeru je započeo u Estudijantesu iz kog je kao 27. pik na draftu otišao u NBA ligu 2006. godine. Nastupao je za Portland, Sakramento i Njujork, a 2010. odlučio je da se vrati u Evropu. Nakon nekoliko sjajnih sezona u Realu ponovo se otisnuo "preko bare" i obukao dres Filadelfije, ali nije se dugo zadržao. Posle jedne sezone vratio se u Evroligu i potpisao ugovor sa CSKA iz Moskve. Usledila je selidba u Milano i na kraju povratak u kraljevski klub.

Sa reprezentacijom Španije bio je prvak sveta 2006. godine i šampion Evrope 2015, a osvojio je i dve olimpijske medalje - srebro u Londonu 2012. godine i bronzanu medlju u Riju 2016. godine.