Evroliga

Još uvek nemaju trenera, a uveliko rade na pojačanjima: Timoti Luvavu ozvaničen u Baskoniji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 18:25
Timoti Luvavu-Kabarot pojačao je tim iz Vitorije. MN Press
Timoti Luvavu-Kabarot pojačao je tim iz Vitorije.

Najveći košarkaški klubovi sa Pirineja za sada miruju. Real Madrid još uvek igra finalnu seriju ACB lige sa Mursijom, Valensija nije sigurna oko učestvovanja u Evroligi, a Barselona nije pronašla novog trenera posle rastanka sa Rožerom Grimauom. Problem Katalonaca definitivno nije smetnja Baskoniji, s obzirom da je već poznato drugo pojačanje tima iz Vitorije za narednu sezonu. 

Posle Kamara Boldvina, novi igrač je Timoti Luvavu-Kabarot. U pitanju je nekadašnji igrač Mege, sa kojom je osvojio Kup Radivoja Koraća 2016. godine. U svojoj evropskoj karijeri je takođe igrao za Asvel iz Vilerbana za koji je u proseku ubacivao 13 poena. 

 

 

Takođe, nastupao je i u NBA ligi, gde je branio boje Filadelfije, Oklahome, Čikage, Bruklina i Atlante. Ukupno je u najjačoj ligi sveta odigrao 328 utakmica. Podsećamo da Baskonija nema trenera od rastanka sa Duškom Ivanovićem, a takođe nije bilo mnogo glasina o tome ko bi mogao biti naslednik crnogorskog stručnjaka. 

Što se igračkog kadra tiče, dolasci Kamara Boldvina i Timoti Luvavua su vrlo sugestivni što se tiče statusa Kodija Millera-Mekintajera. Nekadašnji igrač Partizana se ozbiljno dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom, a ovdašnji mediji navode da su pregovori na korak od konačnog dogovora. Bio to Mali Kalemegdan ili neka druga destinacija, sve je izvesnije da reprezentativca Bugarske nećemo gledati u Vitoriji naredne sezone.