Evroliga

Radi "srpska veza": Kalinić bira između Pešića i Obradovića, dok Zvezda čeka iz prikrajka?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 18:58
Košarkaš Barselone Nikola Kalinić želja Bajerna iz Minhena MN Press
Košarkaš Barselone Nikola Kalinić želja Bajerna iz Minhena

Košarkaši klub Bajern iz Minhena zainteresovan je za usluge srpskog igrača Nikole Kalinića navode evropski mediji. Pored Monaka, Crvena zvezda dobila je tako još jednog konkurenta u trci za potpis krilnog košarkaša Barselone, a kojim će putem krenuti nekadašanji reprezenativac Srbije, ostaje da se vidi ovog leta kada mu i zvanično ističe ugovor sa Kataloncima.

Pred kraj sezone ABA lige, klub sa Malog Kalemegdana već je krenuo da sklapa mozaik tima za narednu godinu, gde bi jedno od vodećih pojačanja trebalo da bude upravo Kalinić, ali je još uvek upitno da li je vreme za treći mandat u crveno-belom dresu i ultimativno, kraj karijere u istom, ili možda ima još "goriva" u 32-godišnjem Subotičanu za neki "bogatiji" ugovor u Evropi.

Prema sasvim solidnim partijama u Evroligi ove sezone, gde je beležio 7.3 poena, 3.8 skokova i 2.4 asistencije, Kalinić je i dalje dobar kandidat za neka možda jača imena na košarkaškoj sceni i nema sumnje da bi njegova rola u defanzivi bila od presudnoj značaja za ekipe koje žele da naprave iskorak u elitnom takmičenju. 

Jedna od njih je navodno i Bajern, čiji je sportski direktor Marko Pešić, sin selektora Srbije. Bavarci su proteklu sezonu u Evroligi završili na poražavajućem, 15. mestu, pa bi dovođenjem Kalinića dobili kvalitetno rešenje na krilu i rešili bar jedno od gorućih problema.

Osim Bavaraca, spomenuli smo i Monako, kojeg sa klupe predvodi Saša Obradović, gde bi Kalinić imao znatno veću konkurenciju. Pa se postavlja pitanje, šta je u većem interesu bivšem reprezentativcu?