Evroliga

Ćus Mateo, trener Reala, posle plasmana u finale Evrolige: Panatinaikos?Da, biće teško, igraju baš dobro

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2024 10:10
Ćus Mateo, trener košarkaša Reala MN Press
Ćus Mateo, trener košarkaša Reala

Košarkaši Reala plasirali su se u finale Evroplige, posle pobede protiv Olimpijakosa sa 87:76. Za titulu u prestižnom takmičenju Madriđani će igrati protiv Panatinaikosa. 

Trener ekipe iz Madrida, Ćus Mateo bio je vidno zadovoljan posle utakmice sa Atinjanima, ali je napomenuo da još uvek nije vreme za slavlje.

 

 

"Perfektno smo razumeli šta treba da uradimo da bismo pobedili tim sa velikim srcem. Igraju sjajnu odbranu tokom cele sezone, shvatili smo kako da kontrolišemo ritam, trčimo posle skoka. Dobro smo se i branili, šutirali 9/13 za tri u prvom poluvremenu. Naravno, znali smo da nije dovoljno, nastavili smo da se borimo i znali smo da će se vratiti kao i uvek. Kada su počeli da hvataju ofanzivne skokove i ubacuju trojke, bili smo u stanju da pročitamo igru na kraju sa dva plejmejkera", rekao je Ćus Mateo, trener košarkaša Real Madrida. 

 

 

Sipao je hvalospeve na račun svojih košarkaša iskusni strateg. 

"Bilo je lepo videti kako moji igrači razumeju šta treba da uradimo. Neverovatno je videti kako su se borili i branili zajedno. Verovatno nismo najbolji u tome, ali sam ponosan zbog načina na koji smo to radili u prvom poluvremenu. Čestitam im, zaslužuju to".

A, u finalu Real čeka još jedan tim iz Grčke, a to je Panatinaikos.

"Moram da vidim još Panatinaikos, njihovu utakmicu. Kada su nas pobedili, to moram da vidim, poslednje utakmice u plej-ofu. Nisam iznenađen što su u finalu, jer su sada puni samopouzdanja. Imaju trenera koji ih gura da budu šampioni i neće biti lako. Imaju lidere u timu, Sloukasa i skorere, skakače, hemiju. Biće teško. To je jedino što mogu da vam kažem", zaključio je Mateo.