Evroliga

Španski mediji nose dobre vesti za Partizan i Crvenu zvezdu: Valensija se seli u Evrokup?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

18.05.2024 22:17
Španski mediji pišu kako bi Valensija mogla da zaigra u Evrokupu naredne sezone Profimedia
Španski mediji pišu kako bi Valensija mogla da zaigra u Evrokupu naredne sezone

Još uvek nije poznato hoće li i Crvena zvezda i Partizan učestvovati u Evroligi naredne sezone. Jedino se zna da će šampion AdmiralBet ABA lige imati sigurno mesto u elitnom evropskom takmičenju.

Ipak, španski mediji donose dobre vesti za dva srpska kluba. Kako prenosi "Relevo", Valensija će verovatno u narednoj sezoni igrati u Evrokupu.

"Realnost je da je rekonstrukcija Valensije u toku, ali ne gubeći iz vida da se i dalje bore da što više napreduju u plej-ofu Endesa lige. Ovaj tim koji se u prvoj rundi plej-ofa sastaje sa UCAM Mursijom, već neko vreme radi na planiranju za sledeću godinu. Sve ukazuje da će se Valensija vratiti u Evrokup iako sa ciljem što skorijeg povratka u vrhunsko kontinentalno takmičenje, jer klub već radi na dobijanju višegodišnje evroligaške licence, i u tom cilju priprema svoj novi dom, 'Roig Arenu'. A na mapi puta za sledeću sezonu, jedno od glavnih pitanja je da razjasni šta će se konačno desiti na klupi", piše "Relevo" u tekstu gde navodi potencijalna pojačanja Valensije.

 

 

Izvršni direktor Evrolige, Paulius Motiejunas je neadvno izjavio kako bi jedan od pet klubova morao da se preseli u Evrokup. U opticaju su Crvena zvezda, Partizan, Valensija, Alba Berlin i Virtus Bolonja.

Baš zato se veruju da su ovo pozitivni signali večitima da bi i jedni i drugi naredne sezone mogli da budu učesnici elitnog evropskog takmičenja.