Evroliga

Koncentracija i kontrola ritma utakmice: Janis Sferopulos objasnio Zvezdinu pobedu protiv Albe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 21:20
Janis Sferopulos, trener košarkaša Crvene zvezde MN Press
Janis Sferopulos, trener košarkaša Crvene zvezde

Crvena zvezda došla je večeras do pete pobede u sezoni 2023/2024. Evrolige, a ceh za neke neiskorišćene prilike u ranijim mečevima najjačeg evrospkog takmičenja platila je Alba

Tako što je nemački sastav gro vremena bio u senci domaćinove košarke i maltene u konstantnom rezultatskom zaostatku za crveno-belima, pa je trener našeg tima Janis Sferopulos zadovoljno trljao ruke posle utakmice.

"Dobro smo počeli meč, bili skocentrisani da ispratimo plan, a on je bio da kontrolišemo ritam utakmice. Alba je takav tim da zavisi od ritma, mnogo trče i postižu lake poene u tranziciji. U napadu smo igrali pametno protiv njihove pik en rol odbrane, iskoristili prednost naših šutera.

 

 

Kako smo počeli treću deonicu i odigrali je do kraja - dominirali smo i zato smo stekli dvocifrenu prednost. Kontrolisali smo bolje skokove u nastavku i došli do pobede koju smo u potpunosti zaslužili. Zahvalio bih se navijačima, trudimo se da napredujemo, da ostvarujemo rezultate i svi naporno rade", rekao je grčki stručnjak na konferenciji za medije. 

 

 

Trener Albe, Izrael Gonzales, nije bio raspoložen za dužu analizu viđenog u prvom porazu njegovog tima posle četiri slavlja na Zvezdinom terenu. 

"Igrali smo u sporom ritmu za nas, ne toliko u tranziciji, ali sporo smo reagovali na dešavanja. Gubili smo skoro svaku 50-50 loptu, uzeli su 18 ofanzivnih skokova, nespretno smo gubili loptu... Dobro je što se četvorica igrača vratilo iz povrede, ali za to mora da se plati cena dok se ne vrate u ritam", rekao je Španac.