Evroliga

Bratski duel u Atini, ali se očekuje velika borba: Crvena zvezda gostuje Olimpijakosu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 10:44
Košarkaš Crvene zvezde, Džoel Bolomboj zakucava na meču protiv Fernerbahčea MN Press
Košarkaš Crvene zvezde, Džoel Bolomboj zakucava na meču protiv Fernerbahčea

Košarkaši Crvene zvezde od 20.15 časova gostuju ekipi Olimpijakosa u utakmici devetog kola Evrolige u kojoj će pokušati da potvrde dobru partiju iz duela protiv Fenerbahčea od pre dva dana u "Štark Areni".

Trener "crveno-belih" Janis Sferopulos neće moći da računa na Šabaza Nejpira, dok je Jago Dos Santos krenuo u Atinu sa ekipom, ali s ejoš ne zna da li će moći da pmogne saigračima.

 U Beogradu su na terapijama ostali Branko Lazić, Adam Hanga i Marko Simonović, koju su van trenažnog procesa već izvesno vreme.

"Igramo protiv jako dobrog tima, tima čije kvalitete poznajemo, bili su finalisti prošle sezone. Možda u poslednje vreme nemaju dobre rezultate, ali imaju ogroman kvalitet i mogu da igraju jako dobro. Moramo da budemo spremni za bitku sa jako dobrim timom", rekao je Janis Sferopulos, a prenosi zvanični sajt kluba.

Dos Santos je izjavio da "crveno-bele" očekuje težak meč u Atini i napomenuo da ključ dobrog rezultata leži u jakoj odbrani.

"Olimpijakos takođe ima sjajnu atmosferu, dobre navijače, izvanredan tim...ali spremićemo se. Raspored je izuzetno gust, napori su veliki, ali mislim da je ključ odbrana, a napad će doći sam od sebe", naveo je Dos Santos.

Evroliga, 9. kolo

četvrtak

Makabi - Fenerbahče 20.05
Olimpijakos - Crvena zvezda 20.15
Olimpija - Efes 20.30
Real Madrid - Monako 20.45

petak

Žalgiris - Bajern 19.00
ASVEL - Baksonija 20.00
Panatinaikos - Virtus 20.15
Barselona - Valensija 20.30
Partizan - Alba 20.45

 

Standings provided by Sofascore