Evroliga

Obradović analizirao poraz u Vitoriji: Naše greške nas koštale pobede, jedan skok rešio utakmicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.11.2023 08:55
Obradović analizirao poraz u Vitoriji: Naše greške nas koštale pobede, jedan skok rešio utakmicu MN Press

Trener Partizana Željko Obradović izjavio je nakon utakmice sa Baskonijom, da je njegova ekipa izgubila utakmicu u Vitoriji zbog svojih grešaka, a kao glavni razok apostrofirao je lošu odbranu u skoku.

Partizan je sinoć izgubio u Vitoriji utakmicu 6. kola Evrolige 84:83, a do četvrtog poraza u sezoni, došao je u samoj završnici, nakon faula Jaramaza nad Monekeom, koji je pogodio oba bacanja na 1.1 sekund do kraja.

"Očigledno je da smo i mi imali šansu da pobedimo, ali moramo da čestitamo Baskoniji na trijumfu. Imam osećaj da smo mi izgubili ovu utakmicu našim greškama. Prvo poluvreme imali smo velikih problema sa njihovim ofanzivnim skokom, u nastavku smo počeli da gradimo koš bolje, ali je onda upravo jedan skok rešio utakmicu", rekao je Obradović.

Mladi Tristan Vukčević, koji je imao odličnu rolu sa 13 poena, složio se sa Obradovićem, istakavši da je igra u skoku bila požaravajuća. Poređenja radi, Baskonija je imala 38 skokova (16 ofanzivnih), a Partizan 26, od kojih samo dva ofanzivna.

"Trening je rešenje, Željko zna šta treba da se radi. Mi smo prošle godine bili u još lošijoj situaciji nego sada, moramo da ostanemo zajedno, da igramo kao tim i ne budemo sebični. Ne razmišljam o svojoj partiji. Igrač sam ekipe i nije mi bitno da li igram loše ili dobro, važno mi je samo da pobedimo na kraju", zaključio je Vukčević.