Evroliga

Junak Partizana analizirao pobedu u derbiju: Nikada neću bežati od odgovornosti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2023 21:23
Junak Partizana analizirao pobedu u derbiju: Nikada neću bežati od odgovornosti MN Press

Junak večerašnje pobede Partizana nad Crvenom zvezdom Aleksa Avramović, sumirao je utiske posle spektakla koji je priredio u Areni. Najefikasniji u redovima domaćeg tima preuzeo je ulogu lidera u finišu. Dao je 12 od 14 poena u poslednjoj deonici i uz Zeka Ledeja odlučio pitanje pobednika.

Nakon utakmice govorio je o tome kako je morao da preuzme odgovornost u samom finišu, kao i o karakteru svog tima.

"Morao sam da preuzmem odgovornost, osećao sam se da mi ekipa veruje, kao i publika. Nikad neću bežati od odgvoronosti, to sam ja. Bio sam smiren kada je trebalo. Ovo je bila važna utakmica. Igra se 40 minuta, imali smo mi svojih prednosti. Kao i oni. Bili smo fokusirani do poslednjeg zvižduka i to je to", rekao je Avramović i dodao:

"Pokazali smo karakter posle deset utakmica, konačno smo napravili veliku stvar u jednoj običnoj utakmici, mnogo će derbija biti ove sezone. Samo ne trebamo da se zanosimo, pucali smo iz svih oružja, verujte mi. Idemo dalje, imamo dan odmora, da provedemo dan sa porodicama i onda idu pripreme za Zvezdu, za još važniju utakmicu."

Bilo je problema u odbrani, kao i u fazi napada...

"Tu sam bio užasan, loše odluke u napadu i malo lošiji pristup u odbrani, oni su pogodili neke šuteve. Međutim, mi smo Partizan i uvek moramo da nađemo neko rešenje", podvukao je Aleksa.

Očekivanja pred naredni derbi (ponedeljak, 20:00, Arena 1 Premium).

"Očekujemo još težu i veću utakmicu nego što je ova", zaključio je Avramović.