Evroliga

Zvezda je sila, ona je plej-of ekipa bez ikakve sumnje! Mekalum skida kapu Beograđanima posle premijere u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2023 18:16
Zvezda je sila, ona je plej-of ekipa bez ikakve sumnje! Mekalum skida kapu Beograđanima posle premijere u Evroligi MN Press

Iako je tek prošlo jedno kolo Evrolige, blistava partija Crvene zvezde protiv Asvela, razgalila je maštu navijača beogradskog kluba, da bi tim sa Malog Kalemegdana najzad mogao da se domogne Top 8 faze elitnog takmičenja ove sezone. A, njihovo mišljenje deli i košarkaš Karšijake Erik Mekalum, rođeni brat slavnog NBA igrača Si-Džej Mekaluma, koji brani boje Nju Orleans Pelikansa.

Dok je govorio za podkast "Basket Newsa", Amerikanac je izjavio da Zvezda ima ozbiljne šanse da se nađe među osam najboljih klubova u Evropi na kraju sezone, a potporu za ovaku smelu predikciju, našao je u činjenici da su Beograđani postali znatno jači sa spoljnijih pozicija, čemu i svedoči podatak od 14 pogođenih trojki protiv Asvela na startu Evrolige.

"Sa Rokasom Giedraitisem su dobili više šutera, ali i poenterskih opcija. Kontrolišu pik en rol, imaju visinu na krilima sa njim i Hangom. Protiv Asvela su imali 17 ofanzivnih skokova, a kada na sve to šutirate 50 odsto za tri, šanse za pobedu su vam znantno veće", rekao je Mekalum i dodao:
 

 

 

"Ako nastave da kontrolišu skokove, da ovako šutiraju trojke... Naravno, neće imati 17 pogođenih trojki svake večeri, ali one koje su uzimali, oni nisu bili teški, niti neverovatni. Oni su došli zbog protoka lopte i napada sa Nejpirom, pronalazio je rešenja. Drago mi je da smo videli toliko čistu, klasičnu košarkašku utakmicu. Crvena zvezda je sila i moram reći, oni su plejof tim. Ne plej-in, već plejof tim", zaključio je košarkaš Karšijake.

Crvena zvezda pobedila je Asvel u Beogradu 94:51, a naredni duel u Evroligi odigraće 13. oktobra protiv Žalgirisa u Kaunasu, s početkom u 19 časova. Litvanski tim slavio je u 1. kolu Evrolige protiv Bolonje 82:79.