ABA liga

Anđušić očekuje Zvezdinu reakciju: Sigurno će biti agresivniji u drugom duelu, pripremamo se kao da je 0:0

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2023 08:42
Anđušić očekuje Zvezdinu reakciju: Sigurno će biti agresivniji u drugom duelu, pripremamo se kao da je 0:0 MN Press

Partizan je u finalnoj seriji plej-ofa AdmiralBet ABA lige poveo protiv Crvene zvezde sa 1:0, slavivši u prvoj utakmici 88:80.

Bek crno-belih, Danilo Anđušić, je pre utakmice isjavio da mu je želja da on i Nemanja Nedović međusobno čuvaju, što se i desilo:

"Mislim da sam ja bolje prošao, dobili smo utakmicu, to je najvažnija stvar, vodimo 1:0 i to je ono što je najbitnije, manje je bitno ko je od nas bolje prošao", rekao je Anđušić, pa istakao šta očekuje u nastavku serije:

"Naravno da znači pobeda u prvoj utakmici, najvažnije da smo pobedili. Sad očekujem reakciju Zvezde s obzirom na to da danas, pogotovo prvo poluvreme, nisu, pre svega energetski igrali na najbolji mogući način. Doduše i mi smo odigrali sjajnu utakmicu i napadački i odbrambeno, i mislim da smo im otežali igru koju forsiraju cele godine. Drugo poluvreme smo malo stali, oni su uspeli da se vrate u igru, ali smo iskontrolisali utakmicu i dobili, što je najvažnije. Sledeću igramo opet pred našim navijačima, oni su nam sigurno velika podrška, daju nam veliko samopuzdanje da ostvarimo još jednu pobedu i da idemo u goste sa osetnom prednošću - to je cilj".

Za kraj, istakao je da će pobedu odneti tim koji bude bio smireniji u najvažnijim trenucima:

"Očekujem da reaguju, pre svega većom agresivnošću u odbrani, to je sigurno, to je njihov stil i tako igraju cele godine. Mislim da danas nisu igrali na tom nivou i sigurno da će reagovati na taj način. Nema tu sad preterano mnogo nepoznanica, igrali smo sto puta ove godine, igraćemo i u plej-ofu, i nema mnogo toga čime možemo jedni druge da iznenadimo. Pobediće ko bude bio smireniji u najvažnijim trenucima i to je ono što je važno. Najbitnije je da zaboravimo ovu utakmicu...Dobili smo, to je najvažnije, idemo dalje, pripremamo se kao da je 0:0", podvukao je Anđušić.

Podsetimo, drugi meč je na programu u četvrtak od 20.00 (TV Arena 1 Premium).